základní skupiny - skupina D, 6. kolo
04.12.2007 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Milán porazil Celtic, oba týmy postupují

AC Milán už jen dohrával skupinu, Celtiku za jistých okolností také již o nic nešlo a podle toho se také zápas odvíjel. Na dlouhou dobu poslední zpestření pro diváky bylo předzápasové předání Zlatého míče pro domácího Kaká. Teprve 20 minut před koncem se Inzaghi jediným gólem v zápase dostal na první místo tabulky střelců v evropských pohárech a zajistil pro AC prvenství ve skupině.

V prvním poločase vznikly pouhopouhé dvě příležitosti. V obou se objevil domácí Seedorf, ani jednou brankář Boruc zasahovat nemusel. Inzaghi upadl po souboji na hranici vápna a Seedorfovi se naskytla skvělá šance ze sedmnácti metrů. Míč však napálil pouze do zdi. Až v poslední minutě se po rozehraném rohu na krátko dostal do pokutového území, z těžkého úhlu branku přestřelil.

Druhá půle začala šancemi domácích. Nejdřív Pirlo prazvláštně zakroutil střelu z přímého kopu, nakonec však míč proletěl kolem vzdálenější tyče. Ještě v první pětiminutovce po změně stran se do šance dostával Inzaghi, který se probojoval až k malému vápnu, ale Boruc dobře vyběhl, a tak milánský útočník z otočky pálil mimo. V 56. minutě se po šedesátimetrovém pasu dostal do šance Brown, ale Celtiku šlo jen o remízu, a tak míč střelou ve vápně raději nenasměroval směrem k brance, ale k pomezní čáře. Za chvíli mohl na druhé straně trestat Inzaghi. Kaká našel ve vápně Seedorfa, který centrem vybídl Inzaghiho k hlavičce do prázdné branky. Jenže hráč italského klubu trefil překvapeného Boruce, který stal naprosto mimo dění. Celá akce by gólem neskončila ani tak, již předtím byl pískán neexistující ofsajd.

A tak se domácí dočkali až v 70. minutě. Kaká poslal míč k brankové čáře, před kterou jen taktak dobíhal Cafú, přihrávkou pod sebe našel Inzaghiho, který osamocen před malým vápnem střílel do odkryté branky. Pojistit vedení mohl Gourcuff, ale jeho skákavou střelu skvěle vyrazil Boruc, stejně tak i ofsajdovou dorážku Inzaghiho. Na druhé straně zahrozil Brown, střelu zpoza obránce vyrail nezatížený Kalač. Gólu se mohl dočkat držitel Zlatého míče Kaká, když si obešel Boruce, jenže do jeho střely se položil obránce hostů a míč vyrazil.

Z trávníku nakonec oba týmy mohly odcházet spokojeny. Milán si udržel domácí stoprocentní bilanci v LM a také prvenství ve skupině, Celtic i přes prohru zůstává druhý a může se stejně jako loni těšit na osmifinále. Pomohla mu k tomu Benfika, která vyhrála v Doněcku a sebrala tak domácím nejen šance na postup, ale také "cenu útěchy" v podobě pokračování v jarní části Poháru UEFA.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

taková remíza 1:1 by byla pro Celtic užasná a navíc by hlavně postoupil do osmifinalé a na Ukrajině taky remíza, protože Benfica bude chtít aspon pohár UEFA.

Reagovat
Devil

proc se hraji zapasy v teto skupine uz o tyden drive ???

Reagovat
sansiro

ptz Milán jede pak na MS klubů,,,

Reagovat
Devil

Jo jo dik moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic bude bojovat, domácí AC už má postup v kapse, ale LM jim jde jinak než Serie A. Přeji velice Celtic, ale na kontinentu jsou poloviční, tak reději netipuji.

Reagovat
smazaný uživatel

radsi se v osmifinale kouknu na Celtic nez na Sachtor tak doufam,ze to Celtic zvladne

Reagovat
frank

Celtic vyhraje 2:1 .Snad to vijde, pral bych jim to...a na Ukrajině vyhraje Benfica, tak 1:0

Reagovat
frank

*sory, vyjde

Reagovat
Devil

Myslim ze Celtic v Milanu nebude bodovat , ale i pres to postoupi.Benfice jde o Uefu a s Šachtarem vyhraje . Celtic!!!!!

Reagovat
Arne

hmm

Reagovat
smazaný uživatel

Velké díky pro Benficu,je to paráda,Celtic je tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji Celtic k postupu ! Pokud se to podaří i Rangers, bude to pro skotský fotbal velká vzpruha.

Reagovat
Slejdy

podle me lyon tam zvitezi

Reagovat
Devil

Taky bych to moc pral Rangers ! Je pro ne velke plus ze hraji doma !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele