základní skupiny - skupina D, 6. kolo
07.12.2005 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

SL Benfica - Manchester United 2:1

Zápas na lisabonském stadiónu Da Luz změnil dějiny - Benfika Lisabon se poprvé po deseti letech probojovala do vyřazovacích bojů Ligy mistrů, naopak Manchester United bude poprvé po tak dlouhé době chybět. Skupina, v níž měli být United favority, tak skončila velkou blamáží.

Začátek zápasu přitom svěřencům Alexe Fergusona vyšel, už v šesté minutě se "stará garda" postarala o vedoucí gól. Ryan Giggs poslal po pravé straně Garyho Nevilla, ten poslal prudký centr podél malého vápna a Paul Scholes na zadní tyči, byť s obtížemi, dostal míč za záda gólmana Quima.

Domácí fanoušci byli zaskočeni, ne však na dlouho. Betovu ránu sice ještě zpacifikoval van der Sar, v 16. minutě už však neměl nárok. Po centru Nélsona se k zemi vrhnul Geovanni a parádní rybičkou poslal míč za záda nizozemského brankáře, bylo vyrovnáno.

Vysoké tempo poněkud opadlo, další příležitost měl až za čtvrt hodiny Scholes, jehož pokus vytěsnil nad břevno Quim. Ve 32. minutě se Da Luz rozjásal podruhé. Beto napřáhl zpoza šestnáctky, jeho ránu tečoval Scholes a van der Sar byl krátký - 2:1. United potřebovali útočit, ale navrch měl ve zbytku první půle domácí tým.

Po přestávce Benfica především dobře bránila, hosté si vytvořili tlak a měli i šance na vstřelení tolik potřebného vyrovnávacího gólu. Po pěkné kombinaci pálil po zemi mimo Cristiano Ronaldo, který byl po celý zápas terčem pískotu domácích fandů. Přímý kop z dobré pozice poslal hodně mimo Rooney, nic nevzešlo ani ze skrumáže po dalším přímém kopu, v další šanci se do zakončení probíjel Rooney, ale obětaví obránci mu nedovolili vystřelit.

Hosté nechávali mezery v obraně a toho mohl soupeř několikrát využít, po jednom brejku pálil do boční sítě Joao Pereira, další zakončil ranou na připraveného van der Sara Geovanni. Benfice to však vadit nemuselo, vyrovnat Manchesteru nedovolila a zrodilo se jedno z největších překvapení letošního ročníku LM v podobě vyřazení Rudých ďáblů. Spekuluje se i o tom, že by vyřazení mohlo stát místo Sira Alexe Fergusona, který na Old Trafford neohroženě "šéfuje" už devatenáct let.

Autor: Petr Starý

Komentáře (14)

Přidat komentář
Shevchenko

0:0

Reagovat
HOST*x

ManUtd musí!!!!!!!!doufám!!!!!!

Reagovat
HOST*

Manchester vyhraje,Hrát na remízu by byla blbost.

Reagovat
HOST*PUYOL

Veeelmi dufam,ze prehrate a budem sa za to dnes vecer modlit.Na Gerarda Piqueho neviem zabudnut

Reagovat
HOST*

to ne , já si vsadil

Reagovat
smazaný uživatel

Go Manchester Go! Museji uz jenom kvuli tem svejm fandum museji vyhrat

Reagovat
HOST*Jakub

ale nemali na to

Reagovat
smazaný uživatel

totot velmi rad vidim ManU je na konci tabulky a uz xyba len aby vypadol z ligy

Reagovat
HOST*PUYOL

Jooooo,to mate za Piqueho

Reagovat
HOST*boss

ty ses uplnej magor kokote

Reagovat
HOST*Barca

.Můj 2. nejoblíbenější klub je z ligy.

Reagovat
HOST*PUYOL

Chvala panu bohu

Reagovat
HOST*Jakub

Manchester nemal formu nezasluzil si postupit

Reagovat
HOST*

hovno nema formu sak v lide je 2. To sa vola nešťastie!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele