základní skupiny - skupina E, 4. kolo
01.11.2005 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - AC Milán 1:0

Domácím vyšla odveta za loňské vyřazení v semifinále. Hrdinou večera se stal opět Brazilec Heurelho Gomes, ten vychytal už pátou nulu za sebou. Hlavní mozek hry milánských, Kaká, se k ničemu nedostal, vždy u něj byli nejméně dva hráči PSV. Skupina E tak získala statut nejzamotanější skupiny letošního ročníku Ligy mistrů.

PSV začalo první poločas sympatickou nátlakovou hrou. Ve dvanácté minutě zaváhal při hlavičce Kaladze, toho využil Peruánec Farfán, vystřelil tvrdě na bližší tyč a míč s trochou štěstí nakonec míč zapadl za váhajícího Didu - 1:0. V 15. minutě uviděl první žlutou kartu utkání tvrdě hrající Gattuso po faulu na Simonse. Devatenáctá minuta byla ve znamení první vážnější šance hostů. K přímému volnému kopu se postavil Pirlo, ale jeho technický pokus si cestu mezi tři tyče Gomesovy branky nenašel. Za tři minuty zahrozili domácí, důrazný Alex se dostal k nebezpečné hlavičce z hranice penalty, jeho krajan Dida však skvělým reflexivním zákrokem dokázal míč vytěsnit. V prvním poločase se několikrát dostal do křížku s rozhodčím Pollem Gattuso - nelíbilo se mu časté pískání jeho faulů. Jinak byl první poločas spíše průměrné úrovně.

Druhý poločas začal dvojím střídáním trenéra Ancellotiho, čerstvými hráči byli Serginho a Jankulovski. Čech ve službách AC se hned ve své první minutě pobytu na trávníku uvedl střelou, která minula branku PSV. "Rossoneri" s přibývajícím časem hráli stále na větší riziko, dopředu se vysouval Serginho s Maldinim, vzadu zůstávali jen Nesta se Stamem. V 66. minutě se po střetu s Alexovým loktem skácel na zem Gilardino. Viditelně otřesen byl nucen opustit za sedm minut zelený pažit, nahradil ho střelec k pohledání Ševčenko. Hned se ujal exekuce přímého kopu ze 30 metrů a řádně protáhl Gomese. Ten byl hrdinou utkání. V 84. minutě přišla pro červenočerné další rána, po druhé žluté se pakoval ze hřiště Stam. Konec utkání si domácí už pohlídali a mohou se těšit z vydřených, ale zasloužených, tří bodů. Loňský vicemistr bude mít co dělat, aby vůbec prošel sítem základní skupiny E.

Autor: Jaromír Janíček

Komentáře (15)

Přidat komentář
Shevchenko

Tento zápas musíme vyhrát!

0:2 (Sheva,Gila)

FORZA MILAN!

Reagovat
HOST*abc77

Ac je v poho,věřím jim.

Reagovat
Potty

Zase AC na ČT2...

Reagovat
Xavi

2:2, 2:1

Reagovat
sansiro

Reagovat
HOST*dida.ac

Jistě zase předvedeme nádherný fotbal jako se Schalke,ale tentokrát vyhrajeme.Bude to těžké 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Se Schalke ste předvedli nádhernej fotbal jo? Tak to nevim jak vypadá hnus!!! Vás sem nádhernej fotbal neviděl hrát eště nikdy!!! Skoro nikdy se na to nedá koukat, nudná obranná taktika. U většiny zápasů sem usnul dlouho před koncem...

Reagovat
sansiro

Já vím, že ikdyž AC prohrálo, že máš z nich respekt

Reagovat
sansiro

Jasná 2ka!

Reagovat
HOST*michal

1:0

Reagovat
sansiro

Tak jsem to netrefil. Byl jsem si jistý dvojkou.

Reagovat
smazaný uživatel

haha no co uz aj velke kluby prehravaju ale som rad ze to skoncilo tak ako skoncilo bo AC je na 3 mieste a dufam ze ete zakopnu a nepostupia

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne ten trapny def. styl ide dole vodou. teda dufam, ze sa nemilim. Juve prehra s ovela viac ofenzivnym Bayernom, chelsea s Betisom, Ac s Psv. len tak dalej, len tak dalej a este raz len tak dalej. aspon to zacne byt opat zaujimave a HLAVNE FOTBALOVE. teda dufam, ze sa nemilim. i ked je pravda, ze niektore tymi ked maju utocit tak to proste nevedia.

Reagovat
sansiro

Jen počkej na vyřazováky Tam teprve začíná LM!

Reagovat
Shevchenko

teď nevim jestli mluvíš o AC nebo o všech 3. týmech, ale AC tuto sezónu má hodně kalamitní obranu (Maldini-37, Stam-33, Cafú-35) Už jak říkal bosák: Milán hraje dost simpatickou hru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele