Reportáž

Olympiakos Pireus - Olympique Lyon 1:4

Po domácím zápase před dvěma týdny zvládnul Lyon i přes problémy na začátku i utkání hrané na hřišti Olympiakosu a s dvanácti body ze čtyř zápasů má společně s Realem Madrid postup ze skupiny jistý.

Do zápasu lépe vstoupili domácí, gólová byla už jejich první střela na bránu z kopačky Nigerijce Babangnidy, který utekl lyonské ofsajdové pasti a prostřelil brankáře Coupeta. Tím ale dobré chvíle Olympiakosu skončily a Lyon začal tlačit. Ve 23. minutě měl vyrovnání na kopačce Malouda, ale domácí brankář Giannou si skvěle vyběhl a nedal mu možnost zakončit. Velké chvíle po Francouze přišly až v posledních pěti minutách prvního poločasu. V 41. minutě si Juninho postavil míč na volný přímý kop a stejně jako ve třetí minutě duelu hraného před dvěma týdny dokázal svou šanci proměnit. O tři minuty později pak Carew sebral opařeným domácím míč na kraji pokutového území, obešel dva obránce a zakončil střelou k pravé tyči. Řekům se asi do kabiny nešlo moc radostně. V posledních minutách prohospodařili slibný náskok a bylo jasné, že ve druhé půli budou mít co dělat, aby zlomili lyonskou defenzívu a sami nedostali už pokud možno žádný gól.

První velkou šanci druhého poločasu měli opět domácí, respektive Babagnida, v 54. minutě. Tentokrát získal míč v pokutovém území, ale i díky dotírajícímu Abidalovi jeho pokus Coupeta neohrozil. Hosté odpověděli tvrdě. Diarra získal ve středu pole míč a přihrál Carewovi, jeho střelu dokázal sice Giannou ještě vyrazit, ale jen Diarrovi a ten skóroval už prakticky do prázdné brány. Trápení Olympiakosu však ještě nekončilo. O dvě minuty později opět Juninho kopal přímý kop a letící míč do brány krásným dotykem usměrnil skvěle hrající Carew. Psychicky zničený Olympiakos ještě zkusil zlomit situaci dvojím střídáním, ale Coupeta donutil k vážnějšímu zákroku už jen jedinkrát, když ten musel vykrýt Stoltidisovu ránu ze 73. minuty.

Lyon tedy čtyřmi góly během šestnácti minut naprosto otočil vývoj zápasu. Sám už má své osmifinále jisté, zato Olympiakos, který zůstává bez bodu, se bude ještě muset tvrdě poprat s tříbodovým Rosenborgem o třetí místo, které zaručuje postup do Poháru UEFA.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

5:0 Rivaldo 5 golů

Reagovat
HOST*Macek

Rivaldo hrát nebude

Reagovat
HOST*abc77

jak víš,že Rivaldo nebude hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

hrál, ale jakoby nehrál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele