základní skupiny - skupina D, 2. kolo
27.09.2005 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester United - SL Benfica 2:1

Manchester United se s rozsáhlou marodkou pere statečně a po remíze na Villarrealu přehrál na Old Trafford Benfiku Lisabon. United šli do vedení po Giggsově přímém kopu, i hosté ale umí zahrávat standardní situace, což dokázal Simao. Remíza však hostům nebyla přána, jejich soupeř v závěru zužitkoval svou převahu a nebyl to nikdo jiný, než zabiják Ruud van Nistelrooy, kdo dal po rohovém kopu rozhodující gól a dostal United do čela skupiny.

Obránci Neville, Silvestre, Heinze, Brown a defenzivní záložník Roy Keane, ti všichni okupují marodku Manchesteru. V obraně tak museli nastoupit dva 20letí mladíci Richardson a Bardsley, na lavičce byli tři hráči, které fotbaloví příznivci jen sotva znají.

Začátek patřil Benfice, která si překvapivě vytvářela dost šancí, dvakrát musel zasahovat gólman van der Sar. Domácím chyběl také suspendovaný Rooney a bylo to znát, šance přicházely těžko. Při té první však u Benfiky stáli všichni svatí - Van Nistelrooy si na vápně elegantně zpracoval těžký míč a prakticky bez přípravy vyslal nechytatelnou střelu, kterou zastavilo břevno. Ve 39. minutě se k portugalskému týmu štěstí otočilo zády - Ryan Giggs zahrával přímý kop, střelu tečovala zeď a Moreira neměl nárok.

Druhou půli začali lépe United, Van Nistelrooy o kousek minul Ronaldův pěkný centr a nezužitkoval ani Giggsovu přihrávku. Když v 59. minutě Simao Sabrosa precizně zahraným přímým kopem vyrovnal, bylo to poměrně překvapivé. V poslední půlhodině mohly oba týmy vstřelit vítězný gól, na jedné straně Ronaldovu dělovku vytěsnil na tyč Moreira, na straně druhé se van der Sar zapotil při pokusu Simaa. Rozhodnutí přišlo pět minut před koncem, kdy Giggsův roh sklepl Ferdinand k Van Nistelrooyovi a nizozemský střelec zblízka doklepl míč do sítě.

Manchester naplňuje roli favorita skupiny a vede, ale ani Benfika si nevede špatně, vzhledem k dělbě bodů v druhém utkání drží druhou příčku.

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Barca

3:1

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

no aspon ze tak tri body sou doma a to je hlavni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele