základní skupiny - skupina B, 4. kolo
02.11.2005 20:45 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Highbury, Londýn

Reportáž

Arsenal FC - Sparta Praha 3:0

Sparta se poslední dobou herně trápí, navíc se potýká s úzkým kádrem, a tak do Londýna přicestovala i s juniorem Jiřím Jeslínkem. Oproti minulému utkání měl kouč domácího Arsenalu k dispozici nizozemského útočníka Dennise Bergkampa, který má strach z létání a většinu venkovních zápasů vynechá.

Arsenal měl od začátku častěji míč na svých kopačkách, ale k prvnímu ohrožení branky se domácí dostali až ve 13. minutě, když Pires našel přihrávkou ve skluzu osamoceného Bergkampa a ten svou střelu namířil pouze do břevna. O chvíli později převzal Bergkamp dlouhou přihrávku a řítil se na gólmana Sparty Jaromíra Blažka, ten ale pohotově vyběhl a stačil střelu zblokovat.

Největší šance Sparty v prvním poločase přišla v 17. minutě, kdy Matušoviče vysouval do šance Zelenka, jenže včas zasáhnul brankář Manuel Almunia, který zaskakoval za Jense Lehmanna. První gólový moment zápasu přišel ve 23. minutě, kdy se míč dostal k Henrymu a ten z osmnácti metrů placírkou nádherně zakroutil míč k levé tyči.

Sparta se i přes obdrženou branku pomalu osmělovala na polovině Arsenalu, Haškova nebezpečná střela mířila pouze do středu branky, kde stál připravený Almunia. V posledních vteřinách první půle zahrál ve vlastním vápně Campbell rukou, sudí Sars ale nechal hru pokračovat.

Ve druhé půli se domácí k brance Sparty nijak zvláště netlačili. Fanoušci Arsenalu tak měli možnost zatleskat až při přímém kopu Henryho, proti kterému skvěle zasáhl Blažek. V 66. minutě odešel za velikého potlesku ze hřiště právě Henry, jehož nahradil Van Persie, který po pár desítkách vteřin strávených na hřišti vystrašil Blažka z přímého kopu. V 80. minutě na hřiště nastoupil teprve 18letý Jeslínek, pro kterého to byl obrovský debut v nejprestižnější klubové soutěži světa.

Stále žila naděje Sparty na vyrovnání, k němuž byl velmi blízko Petráš, který svou hlavičku po pěkné akci a centru Slepičky poslal těsně nad. Pak ale přišla chyba kapitána Petráše, přečíslení domácích, a i když to vypadalo, že Van Persie akci zkazil, dokázal zpoza vápna přesně vypálit a zaskočit vyběhnutého Blažka - 2:0.

Sparta ale hned vzápětí mohla korigovat výsledek, po rohovém kopu se k míči dostal opět Petráš, ale ani tentokrát mu nebylo přáno a míč pouze orazítkoval břevno. A tak se opět potvrdilo pravidlo "nedáš – dostaneš". Po zaváhání sparťanské obrany se míč dostal k neobsazenému Van Persiemu a ten pečetil na konečných 3:0 pro Arsenal.

Sparta je tak ve skupině stále poslední s jediným bodem, ale šance na postup do Poháru UEFA jsou stále velmi reálné, jelikož svého konkurenta v boji o třetí místo, Thun, přivítá Sparta na domácím hřišti. A kdyby se jí podařilo naplno bodovat i na Ajaxu, mohla by dokonce myslet i na postup do osmifinále.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nemám nič proti Sparte,ale Arsenal:Sparta 6:0

Reagovat
HOST*foxy

Plne s tebou súhlasím, ale 6:1

Reagovat
HOST*Slovak

nie nie 7:1

Reagovat
HOST*abc77

no coment - zápas je jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná výhra Arsenalu, Sparta se nezmůže ani na gol !

Reagovat
Potty

jj, přesně tak...

Arsenal-Sparta 3:0

Reagovat
HOST*jirka

Sparta opět dostane lekci.Obrana schoří během prvních 20minut.Pak už exibice.

Reagovat
HOST*

Sparta dostane klepec ze ktereho se bude dlouho vzpamatovavat

Reagovat
smazaný uživatel

předpokládaná sestava:

Lehmann

Lauren,Campbell,Toure,Clichy

Flamini,Pires,Gilberto,Bergkamp

Henry,Reyes

Good Luck Sparta !!!

Reagovat
smazaný uživatel

já chci Fabregase

Reagovat
HOST*

Arsenal - Sparta 1:1(Pires - Slepička).

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš hodně nevyrovnaná osobnost

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju 2-3:0, a nebo větší tragedie ?

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vyhraje 7:0 a zajisti si už dnes postup ze skupiny

Reagovat
HOST*frankie

sparta potrebuje capital aby byla vyrovnana souperum v LM,bez nej je v prdelce a stema hracema co ma muze hrat ceskou narodni nebo maximalne muze zavitat na slovensko.kde by byla porad za ardmedii!!!

Reagovat
HOST*

Každopádně !!!!

Reagovat
HOST*

Spoarta jsou skurvení pičusi, už aby ti čuráci byli venku a byly v TV kvalitní zápasy týdně

Reagovat
HOST*fcb

Nechci nikoho urážet, ale nemyslím si, že je nutné, aby český divák v každém kole Ligy mistrů musel koukat na to, jak se Sparta ztrapňuje. Je opravdu lepší se kouknout na nějaký zápas evropských velkoklubů (viz Juventus-Bayern nebo Brémy-Udinese)

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak !!!

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
HOST*host

sparta poděkuje za milosrdenstvi vezme 3 banany a pojede v klidu domu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele