základní skupiny - skupina B, 5. kolo
22.11.2005 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - Sparta Praha 2:1

Ajax byl podle předpokladů od začátku lepší, Sparťanům toho domácí moc nedovolovali. Už v šesté minutě měl první šanci Wesley Sneijder, když mu namazal Anastasiou, ale svou střelou Blažkovi mnoho starostí nenadělal. První gólovou příležitost domácího týmu přinesla 13. minuta, kdy Blažek nedosáhl na Sneijderův centr a zcela volný Vermaelen hlavou netrefil branku.

Hráči v červenobílých dresech dál tlačili, do konce poločasu však vytěžili už jen jednu příležitost v podobě další Sneijderovy rány na Blažka. Sparťané dobře bránili, před branku soupeře příliš nepouštěli. Sami však také nic nevymysleli, do první kloudné útočné akce se dostali až tři minuty před odchodem do kabin, kdy pokus Lukáše Zelenky chytil Stekelenburg. Ten si poradil v nastaveném čase, Zelenka se sice pěkně probil do vápna, ale Došek se k zakončení nedostal.

Do druhé půle v domácím týmu nastoupil Nigel De Jong, a to se ukázalo být geniálním tahem trenéra Dannyho Blinda. Svým prvním pokusem si jen rovnal mušku, z 22 metrů minul růžek Blažkovy branky, v 68. minutě už však mířil přesně. Sneijder poslal do vápna nadýchaný centr z přímého kopu a nabíhající nehlídaný De Jong měl práci snadnou, hlavou poslal Ajax do zaslouženého vedení.

Dobrou šanci na vyrovnání měli hosté o pět minut později, Poláčkův přímý kop našel hlavu Miroslava Slepičky, ten však nedokázal zamířit a míč poslal jen do náruče pozorného gólmana. Domácí tak trestali druhým gólem. Nejprve sice v dobré pozici vysoko přestřelil Rosenberg, ale v 89. minutě se do střelecké listiny podruhé zapsal Nigel De Jong. Na hranici vápna si nerušeně zpracoval Pienaarův centr a pohotovou střelou nedal Blažkovi šanci.

I přesto, že minutu před koncem vedli domácí o dva góly, přišlo ještě drama. Minutu po druhém gólu totiž udeřilo i na druhé straně, po Šimákově rohu poslal míč do sítě kapitán Martin Petráš a Spartě svitla naděje. Ta mohla dostat velmi reálné obrysy v nastaveném čase, Jan Šimák se na hranici šestnáctky prokličkovával mezi obránci, až jej jeden evidentně nedovoleně poslal k zemi. Píšťalka ruského sudího Ivanova však zůstala němá, penalta se nepískala a Sparta tak čtvrtý zápas z pěti prohrála.

Ajax má jisté druhé místo a v posledním utkání na Highbury s Arsenalem půjde jen o prestiž. Na Letné to bude jiné "kafe", Sparta se s Thunem popere o Pohár UEFA.

Autor: Petr Starý

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tipujem že sparta dostane tak 1 dva góly a žiadny nedá čo už veď čo sa dá robiť aj viac s takým kádrom

Reagovat
Shevchenko

3:0 (Sneijder,Grygera,Bobel)

Reagovat
HOST*host

zabali 3 banány a pofrči domu bude si přat aby letos už nemusela hrat

Reagovat
HOST*Lojza

3:1 Slepička se konečně trefí

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 (Sneijder, Bobel 2, Heitinga - Kisel)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele