čtvrtfinále - odvety
13.04.2005 20:45 CET
1 : 1
4:2 pen.
(0:1, 1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - Olympique Lyon 2:1p

Posledním postupujícím do semifinále Ligy Mistrů se stal PSV Eindhoven. Po remíze 1:1 v Lyonu skončil stejným výsledkem i druhý zápas, prodlužovalo se a rozhodnout musel rozstřel ze značky pokutového kopu. Nedal sice domácí Beasley, ale v dresu hostí ho napodobili Essien s Abidalem.

Hostující Lyon vede s náskokem francouzskou ligu, a tak Paul Le Guen o víkendu šetřil Wiltorda, Govoua, Maloudu či Crise, kteří byli jen na lavičce, Juninho s Abidalem nebyli ani v zápasové nominaci. Proti PSV však už hrál Lyon v nejsilnějším složení. Hráče v lize šetřil i domácí kouč Hiddink, když si odpočinuli Park, Ooijer a Vogel.

Od začátku se hrál zajímavý fotbal, do vedení šli po deseti minutách hosté. Maloudův centr špatně odvrátil Bouma a zcela volný Wiltord prostřelil Gomese a otevřel skóre. Na druhé straně hlavičkoval po Van Bommelově trestném kopu vedle Bouma. Za domácí byli Coupetově brance několikrát nebezpeční Van Bommel s Alexem, v hostujícícm týmu byl nejvíce aktivní Wiltord. PSV byl o něco lepší, Ooijerovu střelu však Coupet měl, Alex po centru Cocuho branku minul, Parkovu střelu obránci zblokovali, Vennegoor hlavičkoval po rohu vedle, v další šanci mířil Park nad břevno. Bouma našel ve vápně centrem Vennegoora, ale Cacapa jeho pokus odvrátil.

Krátce po změně stran domácí srovnali skóre zápasu i celého čtvrtfinále. Van Bommelův trestný kop nedůrazně odvracel Abidal a Alex poslal míč podél Coupeta do branky. Na stranu domácích mohl přetáhnout skóre Park, ale ani po obejití Reveillera ani po trestném kopu střídajícího Beasleyho branku netrefil. Dvě velké šance měl Lyonský Cris, tu první mu zblokoval Ooijer, druhá šla těsně vedle Gomesovi levé tyče. Domácí Farfán zase minul v jasné pozici Coupetem vyražený míč. Do odvážného průniku se pustil domácí Beasley, ale jeho střelu obránci srazili mimo branku. Poseldní příležitosti měli hosté, ale střelu Maloudy zblokoval Alex, Reveillerova dalekonosná rána šla těsně nad břevno.

Zápas šel do prodloužení, po přihrávce Roberta střílel těsně vedle branky domácí Cocu, hosté mohli zase kopat penaltu po zákroku gólmana Gomese na Nilmara, ale sudí Nielsen nechal pokračovat. Druhá část prodloužení patřila domácím. Po akci Parka s Beasleym střílel slabě Cocu, Parkova tečovaná střela šla těsně vedle, stejně jako trestný kop Van Bommela.

Došlo až na penalty. Z lyonských zaváhali Essien s Abidalem, v dresu PSV jen Beasley, a tak se z postupu po úspěšné Robertově penaltě mohl radovat tým PSV Eindhoven. V semifinále Ligy Mistrů narazí na AC Milán.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nerad to říkám ale bude to 2:1 bohužel

Reagovat
HOST*

Ja držím PSV, ale si myslím, že to bude 1:1 a na penalty postúpi Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to takhle bylo...

Reagovat
HOST*Shevchenko

0:0, 1:1p pro PSV nebo 4:3 A BUDOU HRÁT PROTI AC

FORZA MILAN

Reagovat
HOST*Greg

2:0 pro LVI (Frau,Juninho)

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda přál se to Lyonu, měl jim v tom nastavení pískonut penaltu, byl to jasnej faul

Reagovat
smazaný uživatel

Jo souhlas. Škoda obrovská Lyon by si to zasloužil víc...

Reagovat
HOST*BarcaFan

PSV maj hrozný štěstí a dobře propracovanou taktiku,jinak kádr nic moc.Ale stačí to........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele