základní skupiny - skupina D, 4. kolo
03.11.2004 20:45 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Fenerbahçe SK 4:2

Zápas začal ve velkém tempu a obě mužstva se střídala v šancích. Jenže první branka padla ze situace, která na to vůbec nevypadala. Po několika nepřesnostech se k míči dostal Samin, z veliké dálky vypálil a na střelu, tečovanou jedním z obránců, už brankář Gregory Coupet nedosáhl. Domácí tým ale zanedlouho srovnal, to když nejprve obránci Fenerbahce odvrátili centr směřující do jejich šestnáctky, ale hned z následující přihrávky srovnal Essien.

O chvíli později nebezpečně pálil Tucay, ale jeho pumelice těsně minula horní tyč. Další šanci, tentokrát na straně Lyonu, spálil Malouda, když z dobré pozice míč napálil pouze do náruče Rüstuho. Lyon zahrozil v prvním poločase ještě v podobě střely Juninha, který míč jen otřel o břevno.

Druhý poločas začal velkým náporem Lyon a hned v 53. minutě skóroval osamocený Malouda. Neúspěšný poté byl jak Frau po sprintu přes půl hřiště, když nestačil zakončit, tak Malouda svou střelou po chytrém zaseknutí, která skončila nad Rüstuho bránou.

Velmi důležitá byla srážka Tuncaye s Coupetem, po které byl francouzský gólman dlouho ošetřován a následovně vystřídán za Ruydeboise. Ten pobyl na trávníku jen pár sekund a už tahal míč ze své brány poté, co se Tuncay trefil po rohovém kopu.

Pro Fenerbahce vše vypadalo slibně, jenže v 76. minutě byl vyloučen Servet Cetin, čehož dokázal Lyon využít, i když vítězství se pro francouzský celek zrodilo až těsně před koncem utkání. Ve třetí minutě nastavení se po standardní situaci rozehrané Juninhem trefil Nilmar a když se Fenerbahce pokoušelo o na závěrečný tlak a téměř všichni jeho hráči se vrhli do ofenzivy, Lyon využil prořídlé obrany a po pohledné kombinaci zpečetil na konečných 4:2 opět Nilmar.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
HOST*

Tomuhle se říká na poslední cvíli

Reagovat
HOST*mistr

Ta Sparta má ale kliku!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele