osmifinále - 1. zápasy
23.02.2005 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Barcelona - Chelsea FC 2:1

Nejočekávanější duel středečního večera vyhrála Barcelona, když otočila nepříznivě se vyvíjející stav s Chelsea. Konečný výsledek je zasloužený, když Chelsea zůstala herně dost za očekáváním. Na střely Barca vyhrála 30:2. O výhru domácích se výrazně zasloužil střídající Maxi López.

Domácí nastoupili v nejsilnější sestavě, s Albertinim v záloze a Márquezem na stoperu, hosté nahrazovali ztrátu Bridge přesunutím Gallase na kraj a jeho místo vedle Terryho zaujal Ricardo Carvalho. Ofenzivu tvořilo trio Joe Cole, Duff a Drogba. V brance stál Petr Čech.

Barca se do svého soupeře zakousla od úvodních minut. Chelsea přijela soustředěně bránit v bloku a dopředu se téměř nepouštěla. Pokud, tak dlouhými míči na Colea, Duffa či Drogbu, které katalánci lehce neutralizovali. Po chybě Chelsea táhl nadějný brejk 3 na 1 Ronaldinho, ale místo prováhané přihrávky nakonec střílel, míč však měl opačnou faleš a skončil v zámezí. Brazilec byl hodně vidět, motal zadáky kličkami, přihrál Eto'ovi, ten však střílel vedle, stejně jako o chvíli později z těžkého voleje. Do ojedinělé šance se řítil Joe Cole, ale zastavil ho praporek pomezního sudího. Ofsajd to však nebyl. Na druhé straně zkusil přímo před zraky Anderse Friska nafilmovat penaltu Deco a mohl být hodně rád, že nedostal žlutou kartu.

Barca jasně ovládala hru, Márquez hlavičkoval po rohu vysoko nad. Z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Lampard vysunul dlouhým míčem Duffa, ten utekl Bronckhorstovi a hledal před brankou nabíhajícího Colea. Míč musel na poslední chvíli odvracet Belletti, ale srazil si ho do vlastní sítě. Barca byla ochromena, sám na Valdése postupoval Drogba, vystřelil ale těsně vedle. Druhou a poslední střelu zápasu za Chelsea vyslal zdálky Cole, ale Valdés nemusel zasahovat. Poločas ukončil Albertini, ale jeho střela byla z kategorie propagačních a nemohla Čecha ohrozit.

Druhá půle byla v jasné režii Barcy, Valdés mohl klidně odejít pryč a spoluhráči by ho nepostrádali. Eto'o začal aktivně, Ronaldinhův trestný kop šel nad. Přísné vyloučení Drogby přikovalo hosty ještě pevněji před vlastní branku. Francouz šel do normálního souboje o míč s Valdésem, sudí však jeho počínání ocenil druhou žlutou kartou. Barca vsadila vše na útok, na hřiště přišly čerstvé síly v podobě Iniesty a Maxi Lópeze. Po skrumáži v pokutovém území střílel nepřesně právě Iniesta. Další akce už skončila gólem a zasloužil se o něj Maxi López, který se postavil na hrot útoku a výrazně rozhýbal umdlévající ofenzivu. Míč šel od Ronaldinha k Eto'ovi, od něj k Maxi Lópezovi, ten obešel Gallase a křížnou střelou prostřelil Čecha.

Barca roztočila ofenzivní uragán, po akci Deka vrátil míč dozadu Eto'ovi Maxi López, ale Kamerunci střela nesedla. O dvě minuty později už Barca vedla. Nepovedená střela Maxiho Lópeze vběhla do cesty Eto'ovi a ten lehce usměrnil míč kolem bezmocného Čecha do sítě. Chelsea už vyhlížela konec zápasu a drobila hru střídáním. Bronckhostova střela byla zblokována, s chytrou tečí Maxi Lópeze si Čech poradil. Bravurně si český gólman vedl i proti pokusu Iniesty, poslední možnost vstřelit třetí gól měl Eto'o, ale po Decově centru hlavičkoval nad.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (505)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele