základní skupiny - skupina A
17.09.2003 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - RSC Anderlecht 1:0

Obhájce francouzského titulu z posledních dvou let, Olympique Lyon, se zatím v domácí soutěži krčí se ziskem osmi bodů v šesti zápasech krčí až na jedenácté příčce. Chuť si tak chtěl spravit v Lize Mistrů proti belgickému Anderlechtu, jemuž skvěle vyšla generálka na souboj s týmem te Stade de Gerland, protože v sobotu zvítězil 6:0 na půdě Lokerenu.

Hosté začali lépe a už ve třetí minutě musel předvést své umění Gregory Coupet, když zachytil Wilhelmssonův centr mířící na neobsazeného Korejce Seola. Na druhé straně se do příležitosti dostal Elber, jenomže v rozhodujícím okamžiku ztratil kontrolu nad míčem. Poté se vyznamenal český debutant v Lize Mistrů Martin Zítka, když zneškodnil pokus Juninha. Z jejich druhého vzájemného souboje ve 26. minutě však už vyšel vítězně brazilský záložník. Po zákroku brankáře Anderlechtu na pronikajícího Govoua totiž dostal příležitost zahrávat pokutový kop a své role se zhostil na výbornou. Vedení domácích mohli do poločasu ještě zvýšit Essien, Elber a Juninho. Hosté mohli vyrovnat pět minut před odchodem do kabin, jenomže střela Albánce Hasiho se neujala.

I po obrátce byl vidět hlavně Juninho a v úvodní desetiminutovce druhé půle to zkoušel na Zítku střelou ze třiceti metrů, kterou brankář vyrazil. Brazilec potom ještě připravil příležitost svému krajanovi Edmilsonovi a v 69. minutě ho za obrovských ovací francouzského publika nahradil Carriere. I poté se domácí pokoušeli pojistit vedení, ale deset minut před koncem mohl zajistit dělbu bodů Zetterberg. Jeho střelu však vytěsnil konečky prstů mimo prostor tří tyčí Coupet, který tak zachránil svému týmu úspěšný vstup do soutěže.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele