čtvrtfinále - 1. zápasy
23.03.2004 20:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

AC Milán - Deportivo La Coruña 4:1

AC Milán ukázal v prvním duelu čtvrtfinále Ligy mistrů proti Deportivu La Coruňa svou ohromou sílu. Lídr italské Serie A totiž potvrdil vynikající formu z posledních měsíců a španělského soupeře poarazil rozdílem třídy a stejným výsledkem jako před dvěma týdny pražskou Spartu. A to i přesto, že se pro něho utkání od začátku nevyvíjelo přesně podle představ…

Deportivo přicestovalo do Itálie s vizitkou mužstva, které dokázalo vyřadit loňského poraženého finalistu, Juventus Turín, a v podobném trendu chtělo pokračovat i proti obhájci trofeje. V generálce na tento duel však hráči španělského celku příliš nepřesvědčili. V sobotu totiž porazili na vlastní půdě slaboučkou Murcii pouze nejtěsnějším možným rozdílem. Trenér Irureta nemohl pro duel na San Siru počítat s distancovaný Victorem a oproti zápasu s Murcií nepostavil ani Frana, Diega Tristana, Manuela Pabla a Pabla Ama. Jejich místa zaujali Nourredine Naybet, Mauro Silva, Walter Pandiani, Juan Carlos Valerón a Lionel Scaloni.

V naprosté pohodě je v poslední době AC Milán, který má podle některých odborníků nejlepší formu za poslední léta. O víkendu si v pohodě poradil s Parmou a pohodu z ligové soutěže si přenesl i do Ligy mistrů. Z osvědčené sestavy chyběl Carlu Ancelottimu pouze zraněný Nesta, za něhož opět zaskočil Costacurta. Do pořádku se dal i brankář Dida a do základní sestavy se vrátil Filippo Inzaghi. Ten dostal přesnost před Tomassonem, který byl hlavní postavou sobotního duelu s Parmou, které dal dvě branky.

Obě mužstva se naposledy setkala loni. Tehdy AC Milán zvítězil na půdě Deportiva především díky hattricku Inzaghiho 4:0. V odvetě se pak na San Siru radovalo Deportivo, když si po brankách Tristana a Makaaye ovezlo tři body za vítěství 2:1.

Utkání mělo překvapivý úvod. Už v 11. minutě totiž odcentroval z levé strany Capdevila, Pandiani se v šestnáctce odpoutal od obránců a hlavou poslal Deportivo do vedení – 0:1. Hosté se po tomto okamžiku stáhli do obrany a favoritovi tak ještě více znepříjemnili situaci. V cestě za vyrovnáním táhl domácí Kaká. Brazilský mistr světa měl první dobrou příležitost v 17. minutě, ale po Cafúově centru netrefil v dobré pozici míč podle vlastních představ. Další ránu vyslal na Molinovu bránu o tři minuty později Seedorf, ani on však nemířil přesně. Obrana Deportiva si pečlivě hleděla kanonýra Shevchenka, který se v prvním poločase dostal do jedniné nebezpečné situace. Ve 26. minutě se po Pancarově centru vyhnul ofsajdové pasti, jenomže osamocen na penaltovém puntíku netrefil hlavou míč. Ve 28. minutě vypálil z deseti metrů slabě pouze do Molinovi náruče Kaká a stejným výsledkem skončil i jejich vzájemný souboj o chvíli později. Velkou příležistost ke srovnání pak promarnil Inzaghi, k němuž se snesl centr Kaká, ale Molina skvěle vyběhl a šanci zneškodnil. Hosté se v ofenzivě připomněli v 35. minutě. Duscher nejprve na hranici velkého vápna netrefil ideálně míč. Didovu pozornost potom vyzkoušel Pandiani a k nepřesné střele se odhodlal i Luque. S blížícím se koncem prvního poločasu slábl tlak Milánských a vypadalo to, že do kabin se půjde za stavu 0:1. Jenomže ve 45. minutě ztratili hráči La Coruni v přechodu do útoku míč, Cafú našel ve vápně Kaká, který si zpracoval míč a druhým dotekem ho poslal k pravé Molinově tyči. Tento moment hodně otřásl sebevědomím hostujících fotbalistů a na jejich výkonu se hodně projevil a nakonec mohli být rádi, že nešli do kabin za nepříznivého stavu. Ve druhé minutě nastaveného času odcentroval Seedorf a blízko ke vstřelení branky měl Inzaghi.

Domácí na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky vycítili svou šanci zasadit soupeři rozhodující úder, což se jim podařilo naprosto dokonale. Během osmi minut se totiž trefili hned třikrát. Vše odstartoval Shevchenko, který vyškolil dvojici Mauro Silva a Jorge Andrade, následně obešel i Naybeta a zamířil přesně k tyči. O tři minuty později to už bylo o dvě branky, když se do stejného místa trefil po Seedorfově přistrčení Kaká. Další branku přidal Inzaghi, rozhodčí Ivanov jí však neuznal pro ofsajd. Domácí tento fakt však příliš mrzet nemusel, protože v 53. minutě se z přímého volného kopu parádně trefil Pirlo. Až poté se domácí mašina částečně uspokojila a nechala tak zdecimovaného soupeře trochu se sebrat. Do střelecké listiny se toužil zapsat Inzaghi, jeho hlavičku ale zneškodnil Molina. V hostujícím dresu byl vidět především Pandiani. Uruguayský útočník to zkoušel dvakrát neúspěšně v 65. a 67. minutě. Milánšstí s přehledem kontrolovali hru a svého soupeře už do žádných příležitostí nepustili. Naopak pět minut před koncem mohl završit hattrick Kaká, jenomže z vápna mířil pánu bohu do oken.

AC Milán si tak vytvořil skvělou pozici před odvetou a pokud se nestane nic nepředpokládaného, nebude chybět mezi nejlepšími čtyřmi.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslím, že to bude těžký zápas. Musíme si dát bacha, vždyť Depor vyřadilo Juventus. Samozřejmě si přeju, aby postoupil AC, ale nikde není naosané, že by nemohla postoupit La coruňa. Bůh žehnej Sigmě a Milánu

Reagovat
PJ

Řek bych že AC by mělo postoupit, formu na to má slušnou...

Reagovat
HOST*milanista

Škoda že nám bude chybět Nesta.Ale Costacurta ho dokáže zastoupit.Hlavně se nesmíme vidět už dopředu ve finále...Měli by sme to se současnou formou zvládnout.Forza MILAN!!!

Reagovat
HOST*

No nevím,přál bych to více La Coruňi,ale jak říkáte,bude to těžký zápas,tak uvidíme.

Reagovat
HOST*dajlminha

Kdo Costacurta ten dědek.Ten ma nejlepší léta zasebou.Luque ho tam povodí jako .........A La Coruňa má nejlepší založní řadu v evropě.Viva Deportivo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to s tou zálohou si poriadne domrvil. Najlepšia je Chelsea London tak čo tu trepete. A pre tvoju info Chelsea má najlepšiu zálohu.

P.S.: A prosím ťa to je Djalminha nie nejaký Dajlminha!!!

Chelsea forever!!!!!!!!

Reagovat
PJ

Hehe, a na to si přišel jak, že máte nejlepší zálohu? Nebuď směšnej...

Reagovat
HOST*

To byl jen takovej kec.Já to nechtěl zakřiknout.Můj oblíbenec je Kaká.

Reagovat
HOST*

Tak tos prehnal ty magore ARSENAL ARSENAL ma nejlepsi zlohu ja to vidim ze vyhraje LM:Bezte doprdele blbecci ARSENAL FC !!!!

Reagovat
PJ

Kdo tu mluví o Arsenalu? Klídek, bobku...

Reagovat
HOST*Mirek

Dokáže mi někdo říci, na kterém programu (digitálním -nekódovaném,kdekoliv na světě)je možno sledovat alespoň jeden dnešní zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

No jasné u nás to dávajú na STV 2, ale v Čechách to asi nemáte.

Reagovat
exmafie

My tady nechytáme programy z východního bloku

Reagovat
HOST*milanista

55.minuta 4:1.......Depor že má nejlepší zálohu v evropě?haha.Asi si chtěl říct že Depor dneska hraje proti nejlepší záloze v evropě....

Reagovat
HOST*Sheva

To musí bejt perfektní zápas...škoda že to nemůžu vidět....Forza MILAN!!!

Reagovat
HOST*milanista

Tak a je tu konec....4:1(Kaká2,Sheva,Pirlo)...neni co řešit...GRANDE MILAN!!!

Reagovat
HOST*

AC MILAN FOREVER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to skvělé, jen tak dál, ale hlavně zůstat nohama na zemi, vždyť deportivo je také velmi silmé a zápas v La coruni je teprve před námi.

Bůh žehnej Sigmě a Milánu

Reagovat
HOST*

Forza MILAN!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele