29. kolo
17.03.2024 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Villarrealu (© AFP)

Gruzínská tvrz dlouhému ostřelování neodolala. Villarrealu zajistil výhru Cuenca

Hráči Villarrealu porazili ve 29. kole LaLigy Valencii 1:0. Domácí měli v utkání mírně navrch, dlouho však selhávali na skvěle chytajícím Giorgim Mamardashvilim, jenž v první půli dokonce zneškodnil soupeřovu penaltu. V 54. minutě už byl ale gruzínský reprezentant krátký na hlavičku Jorgeho Cuency, který vystřelil Žluté ponorce tři body, díky nimž se v tabulce zavěsila právě na Netopýry. Ti naopak prohráli již třetí venkovní střetnutí v řadě bez vstřeleného gólu.

Villarreal mohl po nedávném vypadnutí z Evropské ligy soustředit veškeré síly na boj ve španělské nejvyšší soutěži, v níž se chtěl ve zbytku sezony porvat o pohárové pozice. Valencia sice byla v tabulce o pět bodů nad Žlutou ponorkou, na její stadion však neměla dobré vzpomínky. V minulém vzájemném klání na Estadio de la Ceramica totiž při jeho znovuotevření prohrála.

Žlutá ponorka vplula do utkání lépe. Po necelé čtvrthodině si vytvořila ve vápně Netopýrů obrovský závar, při němž měl největší šanci skórovat Bertrand Traoré, proti změně stavu byl ale Mamardashvili. Na druhé straně mohl ukázat domácím potřebnou efektivitu Hugo Duro, jenže ani on svým elegantním lobem nezlomil bezbrankový stav. Gól nepřišel ani ve 39. minutě, když penaltu v podání Álexe Baeny zlikvidoval skvělým zákrokem Mamardashvili.

Po změně stran zahrozil jako první střídající Peter González, jehož obstřel na zadní tyč vyrazil Filip Jörgensen. Krátce nato se ve stoprocentní příležitosti objevil Santi Comesaňa, fantasticky proti němu však zasáhl Mamardashvili, který vytěsnil míč na roh. Zákrok gruzínského gólmana se ale nakonec stal "pyrrhovým vítězstvím", když z následné standardní situace otevřel skóre hlavičkující Cuenca. Hosté se poté dostali do řady slibných šanci, tu největší spálil Cenk Özkacar, jehož skvěle vychytal Jörgensen.

Villarreal tak vyhrál a přiblížil se pohárovým příčkám. Další utkání jej čeká 1. dubna s Atlétikem Madrid, Valencia o dva dny dříve přivítá na svém hřišti Mallorku.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele