25. kolo
16.02.2024 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Gerard Moreno (© AFP)

Žlutá ponorka se svezla na remízové vlně i v duelu s Getafe

Fotbalisté Getafe remizovali ve 25. kole LaLigy s domácím Villarrealem 1:1. Ač měli více ze hry v průběhu celého utkání hráči Žluté ponorky, hosté se ve 24. minutě vzepřeli nepříznivým statistikám a po ráně Nemanji Maksimoviče šli do vedení. Domácí celek se zmohl na odpověď 11 minut po změně stran, kdy se poprvé v letošním ročníku prosadil Alberto Moreno. Pro El Submarino Amarillo se jednalo o třetí remízu v řadě, hosté se ziskem pouze jednoho bodu nepřiblížili k top šestce celé soutěže.

Getafe v minulém kole dovedl k výhře nad Celtou Vigo dvougólový Jaime Mata, který tak během 42 minut zaznamenal stejný počet branek jako ve dvou předchozích ligových sezonách dohromady. Střelecký příspěvek španělského veterána by jistě přišel vhod i proti Villarrealu, jenž v posledních 10 vzájemných střetnutích ani jednou neprohrál. Svěřence trenéra Marcelina trápila především defenziva, která byla se 46 obdrženými brankami třetí nejhorší v celé soutěži.

Domácí tribuny rozjásal už ve 13. minutě Goncalo Guedes, jenž obešel hostujícího brankáře a střelou do pravé šibenice rozvlnil síť. Gól ale nebyl uznán pro jednoznačný ofsajd, ve kterém se portugalský útočník nacházel. I přesto, že byla Žlutá ponorka aktivnější, se nakonec jako první prosadili hosté. Stoper Villarrealu Yerson Mosquera odvracel hlavičkou nebezpečný centr do vápna, míč však doputoval na kopačky Maksimoviče, který tvrdou pumelicí poslal Getafe do vedení. Ve 29. minutě mohli domácí vyrovnat, David Soria ovšem předvedl fantastický zákrok proti střele Álexe Baeny. Právě hostující gólman byl hlavním hrdinou prvního dějství, když po půlhodině hry dalšími dvěma zákroky podržel svůj tým.

I ve druhé půli byl Villarreal lepším celkem na hřišti, což nakonec vedlo v 56. minutě k vyrovnání. Projektil z hranice velkého vápna od Santiho Comesani sice dokázal zblokovat Djené, balon se ovšem odrazil k Morenovi, jenž z levé strany pokutového území propálil Soriu. Madridský celek si mohl vzít vedení jen o pár okamžiků později zpátky, na brankové čáře ale vykopl míč zachránce Raúl Albiol. Po druhém gólu se zápas mnohem více vyrovnal, a ani jeden celek se až do závěrečného hvizdu k vítězné trefě neprobojoval.

Villarreal si tak připsal třetí remízu v řadě. V dalším kole zamíří 23. února na hřiště Realu Sociedad, Getafe o den později změří v domácím prostředí síly s Barcelonou.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele