26. kolo
24.02.2024 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Ángel Correa (© AFP)

Atlético se po prohře s Interem nezbavilo Miláňanů ani v lize, Almería ukořistila bod

Hráči Atlétika Madrid se neotřepali z porážky na stadionu Interu v Lize mistrů a na jihu Španělska jen remizovali s Almeríí 2:2. Outsider v duelu 26. kola LaLigy potvrdil, že dokáže potrápit favority, což prokázal při těsných porážkách s Barcelonou i Realem Madrid. Tentokrát se hlavní adept na sestup dočkal zisku alespoň jednoho bodu, jelikož na oba zásahy celku z hlavního města odpověděl vyrovnávacími trefami host z milánského AC Luka Romero.

Los Colchoneros si v klíčové fázi sezony neprocházeli vůbec dobrým obdobím, když z posledních pěti soutěžních klání vyhráli jen jednou. Do utkání na hřišti Almeríe vstupovali po těžkém boji v Itálii, kde padli v první osmifinálové bitvě Ligy mistrů s Interem 0:1. Tentokrát však bylo pro Atlético vítězství povinností, jelikož domácí se topili na úplném dnu tabulky.

A tomu také odpovídal úvod utkání. Hosté se totiž už ve druhé minutě dostali do vedení, když po krásné individuální akci na levém křídle naservíroval Reinildo Mandava míč do předbrankového prostoru pro Ángela Correu, který ranou z první otevřel skóre. V 10. minutě se rozhodl mezi obránci zakončovat Memphis Depay, zamířil ale těsně vedle. I přes zjevnou nadvládu Atlétika si pár šancí vytvořili také domácí hráči. Slibné zakončení si připsal Choco Lozano, zpoza vápna však zamířil pouze do středu branky. Radost z vyrovnání ovšem na Power Horse Stadium přece jen zavládla, když před půlhodinou hry vypálil z otočky za hranou pokutového území přesně k tyči Romero.

Stejně jako závěr úvodního dějství, ani změna stran nepřinesla mnoho atraktivních akcí. Až v 57. minutě přišel rychlý protiútok, který dlouhým nákopem nastartoval Stefan Savič, a Rodrigo de Paul zakončil sprint přes polovinu hřiště úspěšným obstřelem gólmana. Pojistit vedení mohl o šest minut později Rodrigo Riquelme, jeho tečovaná rána však skončila na břevně. Hostům tak po hodině hry zůstaly znovu oči pro pláč, když náběh z pravé strany hřiště zakončil střelou pod břevno dvougólový Romero. V závěrečných minutách sice Atlético znovu vládlo statistikám, další příležitosti si ale vytvořilo až v nastaveném čase, kdy branku přepálil osamocený Álvaro Morata.

Almería tak favorita zaskočila a doma získala alespoň bod. V příštím kole se 1. března utká s Celtou Vigo, Los Colchoneros změří o dva dny později síly s Betisem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele