17. kolo
17.12.2023 21:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Luka Modrić (© AFP)

Bellingham nastartoval ofenzivní motory Bílého baletu. Villarreal jarní překvapení nezopakoval

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili v 17. kole LaLigy před vlastními fanoušky nad Villarrealem 4:1 a minimálně do pondělního duelu Girony poskočili do čela soutěže. Bílý balet kráčel za tříbodovým ziskem od samého začátku, což ve 25. minutě potvrdil Jude Bellingham, na něhož navázal rozhodující trefou Rodrygo. Los Blancos se tak soupeři pomstili za dubnovou porážku, zatímco Žlutá ponorka potvrdila, že se jí v letošní ligové sezoně příliš nedaří a setrvala na 14. pozici.

Real Madrid zvládl v týdnu porazit v posledním kole skupinové fáze Ligy mistrů Union Berlín, čímž prodloužil sérii neporazitelnosti již na 15 soutěžních klání. Carlu Ancelottimu mimo tyto úspěchy udělal radost i návrat uzdraveného Auréliena Tchouaméniho. Naopak Villarreal příliš důvodu k úsměvu neměl. V Evropské lize sice postoupil do play off z první příčky, ve španělské soutěži ovšem ze 16 klání vyhrál jen čtyřikrát. Na výkon madridského soupeře se přiletěl podívat i 17letý Brazilec Endrick, který by měl být budoucí hvězdou královského celku.

Už v osmé minutě mohl talentovaný mladík a celé Santiago Bernabéu sledovat, jak jeden z obránců namazal hlavičkou přímo do šance Bellinghamovi, ten ovšem slabým pokusem vrátil míč do moci hostí. Hráči Bílého baletu však získali balon po chvíli na svou stranu a začali kombinovat kolem soupeřovy šestnáctky. Ve 23. minutě vypálil zpoza vápna Luka Modrič a trefil břevno. Vzápětí místo střely volil centr a nalezl Bellinghama, jenž tentokrát dokázal hlavou překonat brankáře. Po půlhodině hry přišla pro Real komplikace, protože se zranil David Alaba, jenž s velkou pravděpodobností na nějakou dobu rozšíří už tak dost velkou marodku Pusinek. Hráče to příliš nepoznamenalo, neboť ještě do poločasu zvýšili vedení, když se prosadil Rodrygo po zmatcích v šestnáctce Villarrealu.

Úvod druhé půle patřil hostujícímu celku, který se brzy dočkal snížení. Defenziva Bílého baletu si nepohlídala náběh Josého Luise Moralese, jenž zamířil přesně k levé tyči. Dvougólové vedení mohl vzápětí vrátit Realu Rodrygo, ale i když vyskočil na centr ze strany nejvýše ze všech, zamířil pouze do středu brány, kde míč lapil Filip Jörgensen. Lépe si vedl Brahim Díaz, jenž s lehkostí prošel mezi několika soupeři a poté vypálil přesně k pravé tyči. Definitivní naděje Žluté ponorky vymazal už v 68. minutě Modrič, který se opřel do odraženého míče a z hranice vápna zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Do konce utkání Pusinky nadále soupeře přehrávaly, gólu se však už nedočkaly.

Real Madrid potvrdil skvělou formu a získal tři body. V následujícím kole se 21. prosince střetne s Deportivem Alavés, Villarreal změří o den dříve síly se Celtou Vigo.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele