21. kolo
21.01.2024 18:30 CET
2 : 4
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Barcelony (© AFP)

Barcelona díky hattricku Torrese odrazila Iscem řízený vzdor Betisu

Hráči Barcelony vyhráli ve 21. kole LaLigy na půdě Betisu 4:2. Klíčovým mužem zápasu se stal hostující útočník Ferrán Torres, který byl nejprve na konci úspěšné týmové kombinace a ve druhé půli zaznamenal další dva góly. Bývalý křídelník Manchesteru City se tak poprvé od příchodu do Katalánska radoval z hattricku.

V dresu domácích střelecky zářil Isco, jenž dvěma zásahy znepříjemnil první ligový start 16letého stopera Blaugranas Paua Cubarsího. Trefy bývalé hvězdy Realu Madrid však domácím nestačily, a tak se klub z Andalusie musel smířit se setrváním na deváté příčce.

Katalánci snili po pohárových povinnostech o vítězném návratu na ligovou scénu. Betis se totiž v prosinci vyloženě trápil - od začátku tohoto měsíce v lize triumfoval pouze jednou a v žádném klání nevstřelil víc než jednu branku. Tato bilance, společně se zraněním klíčového útočníka Ayozeho Péreze, hrála Barceloně v předzápasových predikcích výrazně do karet.

Neuběhly ale ani čtyři minuty a Betis mohl otevřít skóre. V obrovské šanci se objevil Luiz Henrique, který se snažil překonat Iňakiho Peňu lobem, míč však skončil nad břevnem. Ve 21. minutě šla do vedení Barcelona, která si vzpomněla na své staré časy a předvedla kombinaci ve stylu tiki-taka, na jejímž konci byl do prázdné klece zakončující Torres. Ještě před odchodem do šaten mohl zvýšit Lamine Yamal, jeho rána ale skončila na levé tyči.

Krátce po začátku druhé půle už Blaugranas vedli o dvě trefy. Prsty v tom měl opět mladý Yamal, jenž z ostrého úhlu znovu trefil brankovou konstrukci, od níž se tentokrát míč odrazil k Torresovi, který perfektní ranou z voleje vylepšil svůj gólový účet v zápase. Betis následně paradoxně výrazně ožil, což se projevilo na skóre už v 56. minutě, kdy přesně pod břevno zamířil Isco. Bývalý hráč Realu Madrid krátce poté udeřil znovu, když elegantním kopem špičkou kopačky překonal vyběhnuvšího Peňu. V 90. minutě si ale střídající Joao Félix narazil míč s Torresem a krásným obstřelem šajtlí zvrátil duel zpět na stranu Katalánců. Hrdina zápasu Torres poté ze samostatného úniku zpečetil v nastavení hattrick.

Barcelona tedy z pozice favorita překvapení nepřipustila a získala tři body. V dalším kole klub z Andalusie zavítá 27. ledna na Baleáry, kde se střetne s Mallorkou. Blaugranas po pohárovém vystoupení v Bilbau změří v tentýž den doma síly s Villarrealem.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele