31. kolo
13.04.2024 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Aurélien Tchouaméni (© AFP)

Odpočívající útočné zbraně Realu nahradil před odvetou Ligy mistrů Tchouaméni

Hráči Realu Madrid porazili ve 31. kole LaLigy po úsporném výkonu domácí Mallorku 1:0. Trenér Carlo Ancelotti nechal před klíčovou odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů od úvodních minut odpočívat své největší ofenzivní hvězdy v čele s Viníciusem Júniorem a Rodrygem, což se projevilo i na skromném ofenzivním vystoupení Bílého baletu. Rozhodující branku si připsal až zkraje druhé půle tečovanou dalekonosnou dělovkou Aurélien Tchouaméni, jenž na svůj teprve třetí zásah v dresu Los Blancos čekal od konce ledna.

Fotbalový svět byl v úžasu z úvodního střetnutí Realu Madrid s Manchesterem City ve čtvrtfinále milionářské soutěže, které skončilo remízou 3:3. Ještě před výjezdem k odvetě na Britské ostrovy se musel Bílý balet na chvíli přeorientovat na domácí ligu, v níž toužil udržet minimálně osmibodový náskok v čele. Mallorca do zápasu vstupovala zklamaná z nezvládnutého penaltového rozstřelu ve finále Copa del Rey proti Bilbau.

Do hry Los Blancos se hned od úvodních minut negativně promítla absence dvou brazilských es odpočívajících po hektickém úterním představení. Mallorce pomalé tempo vyhovovalo. Byli to dokonce její hráči, kteří se po půlhodině dostali do první šance zápasu. Po zahrání rohového kopu se nejvýše do vzduchu zavěsil stoper Antonio Raíllo, ale jeho hlavička mířila pouze do míst, kde se pohyboval Andrij Lunin. Na druhé straně se mezitím probudil Jude Bellingham, nicméně z hranice půlkruhu orazítkoval pouze břevno.

Hned po změně stran si Tchouaméni zpracoval odražený balon a z dobrých 25 metrů jej napálil přímo do vzdálenější šibenice. Predrag Rajkovič se pro tentokrát proměnil pouze v diváka a nezbylo mu nic jiného, než bezmocně sledovat trajektorii dělovky francouzského záložníka. Pojistku mohl přidat Brahim Díaz, jenž se ve středu pole šikovně zbavil svého strážce, nicméně z dobré pozice mířil pouze doprostřed branky. Marocký křídelník se málem vykoupil o chvíli později. Přihrávkou na úroveň penalty ho oslovil Luka Modrič, ale Díaz místo střely z prvního doteku celou situaci přehrál.

Neúspěšný finalista Copa del Rey se tak vrátil do LaLigy očekávanou porážkou. V příštím kole se představí 22. dubna na půdě Sevilly, Real Madrid přivítá o den dříve Barcelonu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele