29. kolo
16.03.2024 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Antonio Raillo (© AFP)

Na hřištích soupeřů neškodná Granada odletěla z Mallorky s další porážkou

Granada ve 29. kole LaLigy padla na půdě Mallorky 0:1, čímž prohloubila své trápení na hřištích soupeřů, kde v letošním ročníku získala jen dva body. Domácí byli po většinu času aktivnějším celkem, což vyústilo v 85. minutě ve vítěznou trefu kapitána Antonia Raílla. Rumělky navíc mohl těšit i fakt, že Nazaríes porazily před vlastními fanoušky poprvé od roku 1984. Hosté udělali naopak další krok k sestupu, neboť na první nesestupovou pozici ztrácejí již 10 bodů.

Granadě v aktuální sezoně prostě není přáno, protože ani ta nejlépe odehraná utkání pravidelně nedokáže dotáhnout do vítězného konce. To se ukázalo i minulý týden proti Sociedadu, kdy Andalusané ještě v 80. minutě vedli, ale po porážce 2:3 nakonec nezískali ani bod. Smolné představení za sebou měla také Mallorca, která sahala po cenné remíze v Barceloně a na kolena ji poslal až krásný gól Lamineho Yamala.

Domácí se hned od úvodního hvizdu chopili taktovky, nicméně do větších příležitostí se propracovat nedokázali. První střelecký pokus si zapsal až Cyle Larin, ale z otočky se mu povedlo pozdravit pouze diváky v ochozech. V nadějnější pozici se ocitl Vedat Muriqi. Ten ranou z hranice vápna pořádně protáhl Augusta Batallu, kterému zákrok ztížil jeho kolega z obrany Bruno Mendéz, jenž dělovku kosovského snajpra nebezpečně tečoval.

Hned po návratu ze šaten přetlačil Larin v souboji tělo na tělo nedůrazného Kamila Piatkovského, aby následně oslovil dobíhajícho Muriqiho. Přihrávka kanadského útočníka však postrádala razanci. Z toho těžil Batalla, jenž se vrhl pod nohy Muriqiho a celou šanci zmařil. Následně se při standardní situaci prosadil hlavou Raíllo, ale tomu zkazil radost zdvižený praporek pomezního. Přehlídka neproměněných příležitostí ze strany Mallorky nebrala konce. Po rychlém protiútoku si zopakovali spolupráci Larin s Muriqim. Druhý jmenovaný však ze záklonu nedokázal zacílit do odkryté branky, kterou trestuhodně přestřelil. Aktivní přístup Pirátů přinesl ovoce až v 85. minutě. Po rohovém kopu se totiž vyšplhal nejvýše do vzduchu kapitán Raíllo a hlavou pokořil jinak bezchybného Batallu.

Granada na Mallorce nepřekvapila a nezískala ani bod. Podobná situace se jí nicméně rozhodně nesmí přihodit 29. března, kdy přivítá Cádiz. Ostrované o den později zamíří do Valencie.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele