15. kolo
03.12.2023 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Javier Aguirre (© AFP)

Na slunné Mallorce zavládlo gólové sucho. Kouč García vytěžil ze znalosti soupeře bod

Mallorka ani v 15. kole španělské LaLigy neokusila chuť vítězství na vlastním stadionu poté, co pouze remizovala s Alavésem 0:0. Hosté přicestovali k utkání velmi dobře takticky připravení a zejména v prvním poločase soupeři prakticky nic nedovolili. Zásluhu na tom měl také trenér Luis García, který před dvěma lety dovedl právě ostrovní celek k postupu do nejvyšší soutěže. Domácí naopak za pro fotbal příznivého počasí potvrdili trend z poslední doby, když už v jejich sedmém ligovém zápase v řadě byly pokaždé k vidění maximálně dvě branky.

Domácí se nesmírně trápili, což potvrzovala jejich jediná ligová výhra od startu sezony. Piráti z Baleárských ostrovů se tak postupně začali potápět až k sestupovým vodám, od kterých je dělily jen dva body. Deportivo v roli nováčka soutěže na tom naopak bylo poměrně dobře, když se nacházelo na klidné 13. příčce. Z předchozích tří utkání navíc dvakrát zvítězilo a stydět se nemuselo ani za svůj výkon proti Barceloně, kde padlo jen těsně 1:2.

A byli to právě hosté, kteří jako první výrazněji zahrozili. Krátce po odehrané čtvrthodině totiž gólmana Predraga Rajkoviče vystrašil "padající list", vysoký míč vyslaný z pravé strany velkého vápna však nakonec dopadl na břevno. Až na prahu 41. minuty došlo k zajímavější situaci i ze strany Rumělek, když se domácí lavička s vervou dožadovala odpískání penalty po zákroku jednoho z fotbalistů v modro-bílém. Hlavní arbitr ovšem veškeré dohady odmítl.

Do druhé půle vstoupila Mallorca mnohem aktivněji, což demonstroval Sergi Darder. Ten se mohl ve 49. minutě chytat za hlavu po tom, co svou dorážku z malého brankoviště namířil pouze do míst, kde stál připravený gólman soupeře.

Další selhání v zakončení měl na svědomí Cyle Larin, který obdržel v 61. minutě výbornou přihrávku od spoluhráče, v obrovské příležitosti v malém vápně však nedokázal zakončit tak, jak si představoval, když netrefil ideálně míč. Neproměněné šance z druhého poločasu tak mohly domácí velmi mrzet, jelikož i kvůli nim nadále čekají na výhru z vlastního stadionu v probíhající ligové sezoně.

"Rumělky" sérii nezdarů neprolomily a získaly jen bod. Oba celky odehrají další ligový zápas 9. prosince. Mallorca změří síly se Sevillou, Alavés vyzve Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Martin Vilím

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele