29. kolo
17.03.2024 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Raya Vallecana (© AFP)

Rayo přerušilo dvě nelichotivé série. Chuť výhry nad Betisem připomněl Lejeune

Vallecano porazilo na své domácí půdě ve 29. kole LaLigy Betis 2:0, a ukončilo tak devítizápasové čekání na triumf v nejvyšší soutěži. První poločas mnoho šancí nepřinesl, přesto právě v něm diváci na zaplněném Campo de Futbol de Vallecas viděli vítězný gól Floriana Lejeuneho, jenž se prosadil z přímého kopu. Rayo zároveň utnulo sérii nezdarů proti Betisu, když jej porazilo poprvé od roku 2014.

Nedělní podvečer svedl na předměstí Madridu k bitvě dva celky s velmi špatnou formou. Betis se sice stále držel na slušné sedmé pozici jen bod od Realu Sociedad, nedávno však vypadl z pohárové Evropy, přičemž v lize dvakrát v řadě prohrál. Domácí na tom byli ještě o poznání hůře, když nepoznali chuť vítězství 10 klání po sobě, přičemž se začali nebezpečně blížit sestupovým vodám.

Utkání se hrálo ve vysokém tempu, ovšem střeleckých pokusů ani na jedné straně nikterak výrazně nepřibývalo. Velkou chybu udělala obrana domácích ve 22. minutě. Míč chytře vypíchl Nabil Fekir, ale ze středu šestnáctky zakončoval pouze do levé tyče. Vallecano o několik minut později dostalo výhodu volného přímého kopu. Míč si připravil Lejeune a vyslal tvrdou ránu na zadní tyč, kterou brankář nedokázal vyrazit.

Rayo ve druhém poločase začalo pracovat na udržení náskoku. Postupovalo ze zabezpečené obrany, do které se hosté dostávali velmi těžce. Nabídku na skórování dostal v 61. minutě Ayoze Pérez, ovšem jeho kop patičkou vyrovnání nepřinesl. O chvíli později napřáhl z hranice vápna domácí Pathé Ciss, ale Rui Silva si s pokusem mířícím k pravé tyči poradil. Další chyba v obraně zelenobílých vyústila ve střelecký pokus, avšak Oscar Valentín v ideální pozici mířil doprostřed. Pojišťující gól přišel v 78. minutě. Dlouhý aut propadl až na Sergia Camella, jehož dloubáček odstartoval v ochozech obrovské ovace.

Vallecano tak prolomilo bídnou formu a doma získalo tři body. Oba celky mají na programu další ligové kolo 31. března. Rayo změří síly s Celtou Vigo, Betis se střetne v těžkém klání s Gironou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele