28. kolo
09.03.2024 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavující Portu (© AFP)

Střelci odlišných generací uchovali naděje Girony na premiérový titul

Girona si po porážce z minulého týdne spravila chuť proti Osasuně, kterou ve 28. kole LaLigy doma porazila 2:0. Prvním úspěšným střelcem utkání se stal již ve 13. minutě zkušený Portu, jenž se ocitl na konci rychlé kombinace. Pojistku v podobě druhé branky pak přidal až v samotném závěru stále ještě náctiletý Sávio. Blanquivermells tak ziskem tří bodů odpověděli na výhru Barcelony a vzali si zpět druhou příčku v tabulce.

Přestože Real dával svými remízami šanci Gironě k přiblížení se prvnímu místu, Kataláncům docházel dech. Blanquivermells hned tři z posledních čtyř duelů prohráli, čehož využila dotahující se Barcelona s Atlétikem. Tyto celky také považoval trenér Míchel za aktuální největší rivaly. Domácí totiž nádale snili o tom, že si příští rok zahrají Ligu mistrů, k tomu ale potřebovali udržet pozici v elitní čtyřce.

Klidný začátek duelu na Estadio Municipal de Montilivi byl narušen ve 13. minutě. Viktor Cygankov našel parádní průnikovou přihrávkou na ofsajdové hraně Portua, který přízemní ranou na zadní tyč otevřel skóre. Následně se na trávník v Gironě snesl silný déšť, čehož se snažil na sklonku úvodní půlhodiny využít Johan Mojica. Kolumbijský obránce zpoza šestnáctky vyslal nepříjemný skákavý pokus, který naneštěstí pro Los Rojillos skončil vedle. Osasuna se ve zbytku první půle hnala za vyrovnáním a svého soupeře dokonce přestřílela, Paula Gazzanigu už ale výrazněji neohrozila.

Po změně stran zahrozili jako první domácí. Daley Blind se ze stopera vysunul až do střelecké pozice v soupeřově vápně, pokus zkušeného Nizozemce ale skvělým skluzem na poslední chvíli zablokoval Jorge Herrando. Ještě blíže druhému gólu Girony byl o chvíli později Arťom Dovbyk, jenž si v šestnáctce naskočil na centr od rohového praporku, ale Sergio Herrera fantastickým zákrokem změnu skóre nepřipustil. Pojistku mohl po samostatném úniku přidat i Cristhian Stuani, velezkušený forvard ovšem branku nepochopitelně přestřelil. O poznání lépe si v 87. minutě počínal o 18 let mladší Sávio, jenž po přihrávce patou uklidil balon šajtlí k tyči.

Girona tak zvítězila a vrátila se na druhou příčku. Další zápas ji čeká 16. března v Getafe, Osasuna ve stejný den vyzve Real Madrid.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele