18. kolo
20.12.2023 19:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Sergi Roberto (© AFP)

Almería tápající Barceloně dlouho zatápěla. Xaviho družinu uchránil od další ztráty Roberto

Fotbalisté Barcelony podle papírových předpokladů nakonec ovládli duel 18. kola LaLigy, v němž na vlastní půdě porazili Almeríi 3:2. Katalánský celek soupeře přehrával a dostal se zásluhou kritizovaného Raphinhy také do vedení. Děravá obrana Blaugranas sice následně po velkých minelách v obraně, u kterých byl vždy Ronald Araújo, náskok hned dvakrát ztratila. Xaviho svěřenci však čtvrtou soutěžní ztrátu v řadě nezaznamenali, jelikož utkání rozhodl dvougólový Sergi Roberto.

Několik nedávných výsledků nevyvolávalo mezi fanoušky Blaugranas zrovna optimistické reakce. Například vysoká porážka na vlastním trávníku s černým koněm sezony z Girony přispěla k tomu, že Barca ztrácela na svého nejslavnějšího konkurenta Real Madrid před tímto kolem už sedm bodů. V ligovém pelotonu však neexistoval přijatelnější soupeř, proti němuž se domácí mohli vrátit na vítěznou vlnu než právě Almería. Ta jako jediná stále nezvítězila a venku získala pouhý bod.

Ihned po výkopu byl na obou celcích znát rozdíl třídy. Nejvýrazněji zahrozil v osmé minutě Roberto, jehož hlavičku fantastickým zákrokem vytěsnil Luís Maximiano. Pak ale útočná aktivita domácích značně opadla. Až ve 33. minutě musel gólman Almeríe tasit velmi podobný zásah proti hlavičkujícímu Araújovi, tentokrát však balon vyrazil pouze k Raphinhovi, jenž z bezprostřední blízkosti bez problému skóroval. V závěru poločasu přišel pro domácí šok, když se po průnikové přihrávce hnal do samostatného útoku Léo Baptistao a chytrou ranou překonal vyběhnutého Iňakiho Peňu. Jeho trefu sice rozhodčí na hřišti kvůli ofsajdu neuznal, následně ale původní výrok opravil VAR.

Chvíli po změně stran si Xaviho svěřenci vypracovali hned dvě nebezpečné příležitosti v krátkém sledu, přičemž v obou selhal střídající Ferrán Torres. Po hodině hry se však už hostující brankář marně natahoval proti dokonale namířené hlavičce, kterou po rohu vyslal ke vzdálenější tyči Roberto. Jenže Almería nesložila zbraně a v 71. minutě znovu srovnala. Po dalekém přímém kopu totiž neudržel míč v náruči po kontaktu s Araújem zastupující gólman Peňa, a nabil tak před odkrytou branku Edgaru Gonzálezovi, jenž se nemýlil. Nakonec si však Barca vítězství vzít nenechala. V 83. minutě našel Robert Lewandowski krásným oblouček Roberta, který krátký únik zakončil přesnou střelou mezi nohy gólmana. Avšak ani napotřetí nebyli Rojiblancos daleko od srovnání, Barcu ale tentokrát zachránil zákrokem na poslední chvíli proti hlavičce Iddrisa Baby brankář Peňa.

Barcelona tedy využila chabé formy soupeře a po dvou ztrátách zvítězila. Po Novém roce jako první narazí na Las Palmas, na jehož hřišti se představí 4. ledna. Almería ve stejný den zavítá do Pamplony.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele