18. kolo
21.12.2023 21:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rüdiger a Nacho (© AFP)

Real Madrid navzdory další ztrátě v Baskicku uspěl. Proti přesile mu tři body zachránil Vázquez

Fotbalisté Realu Madrid využili zaváhání Girony a po výhře 1:0 na hřišti Alavésu poskočili před vánočními svátky do čela tabulky. Po drtivou většinu zápasu mizerný výkon Los Blancos posunul na další úroveň kapitán Nacho Fernández, jenž byl krátce po změně stran vyloučen. Ještě více tak prohloubil strádání Realu na pozici stopera, jelikož jediným dostupným čistokrevným středním obráncem bude v příštím duelu Antonio Rüdiger. Hosty to ale nakonec mrzet nemuselo, protože v nastavení rozhodl o jejich triumfu hlavou po rohovém kopu Lucas Vázquez.

Real Madrid sice v posledním kole zvítězil nad Villarrealem hladce 4:1, v duelu si ovšem přetrhl vazy v koleni David Alaba, pro nějž tak letošní sezona skončila. Pro vedení i trenérský štáb Los Blancos to byla další hororová zpráva, jelikož šlo již o třetího klíčového hráče, jehož postihlo právě toto vážné zranění. Bílý balet tedy vstupoval do zápasu proti Deportivu Alavés pouze se dvěma stopery, přičemž nouzové řešení na tuto pozici představoval Aurélien Tchouaméni. I přes kupu absencí měl však Real stále skvělou formu, když už 16krát v řadě neprohrál.

A také do utkání proti Deportivu vstoupili hráči v bílých dresech aktivně, když měl už ve druhé minutě první šanci Federico Valverde. Jeho střelu z úhlu na bližší tyč ale vyrazil nohou Antonio Sivera. Alavés se však postupem času začal stávat pro favorita utkání velmi vyrovnaným soupeřem, což vedlo k tomu, že diváci na Estadio Mendizorrotza sledovali spíše boj o střed hřiště bez větších gólových příležitostí. Kombinačně to hráčům Bílého baletu příliš nešlo, a tak se po půlhodině hry rozhodl vypálit z dálky opět Valverde, jenže jeho ránu znovu zlikvidoval Sivera. I domácí fotbalisté se v první půli dostali k několika střeleckým pokusům, gól ale před pauzou ani jeden z celků nevstřelil.

Po změně stran přišla pro Real Madrid další těžká rána. Jeden z posledních stoperů, kteří Bílému baletu zbyli, Fernández, totiž nepříjemně přišlápl soupeře, za což po zhlédnutí videa viděl červenou kartu. Los Blancos ale vyloučení spíše nakoplo, což mohlo v 75. minutě vést k vítězné trefě. Rodrygo si navedl míč na střed hřiště, technickou střelou na zadní tyč však branku minul. Pro domácí fanoušky byl druhý poločas velkým zklamáním, jelikož jejich oblíbený celek nedokázal využít početní převahu ani k jedné střele mezi tři tyče. To se jim nakonec vymstilo, neboť se v nastaveném čase prosadil po rohovém kopu Vázquez.

Bílý balet tak i přes početnou marodku na hřišti Deportiva nezaváhal a odvezl si domů tři body. V dalším utkání se 3. ledna střetne s Mallorkou, Alavés změří o den dříve síly s Realem Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele