21. kolo
19.01.2024 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Alavésu (© AFP)

Alavés druhou ligovou výhrou v řadě zavařil krizitovanému trenérovi Cádizu

Deportivo Alavés ve 21. kole LaLigy přehrálo doma Cádiz 1:0, a udělalo tak další posun vzhůru tabulkou. Jediným úspěšným střelcem střetnutí se stal Luis Rioja, který chvíli po pauze proměnil nařízenou penaltu. Potvrdilo se tak, že se Baskům v novém roce daří, neboť zatím v lize ještě neprohráli a zároveň poprvé od roku 2021 porazili Žlutou ponorku, se kterou neměli v posledních letech pozitivní bilanci. Naopak pro hosty to byl již 17. ligový duel bez vítězství, což určitě neprospělo trenérovi Sergiovi, u něhož se začalo hlasitě spekulovat o vyhazovu.

Utrápení hosté si v současné situaci nemohli přát lepšího soupeře, než Deportivo Alavés. Z posledních šesti vzájemných utkání totiž Piráti bodovali hned čtyřikrát naplno. Oba celky se spolu utkaly už v prvním kole letošní sezony LaLigy, kdy Cádiz triumfoval 1:0. Od té doby však svěřenci Sergia vyhráli pouze proti Villarrealu a začali se potápět do sestupových vod.

A ani tentokrát "Žlutá ponorka" nezačala ideálně a už ve třetí minutě mohla prohrávat, Jon Guridi ovšem z voleje v pokutovém území napálil jen břevno. Postupem času se ale Cádiz začal dostávat do hry a dokonce hrozil více než jeho soupeř, žádná střela však neměla gólové parametry. Nakonec diváci v prvním poločase sledovali vyrovnanou bitvu z obou stran, která branky nenabídla.

Šest minut po startu druhé půle rozjásal domácí tribuny Rioja, jenž střelou doprostřed proměnil pokutový kop, kterému předcházel faul Ivána Aleja v pokutovém území. Piráty obdržený gól příliš nenakopl, a stále tak byli hráči v modro-bílých dresech aktivnější na míči. Do ofenzivních akcí se ovšem příliš nehnali a spíše si drželi jednogólový náskok. Ten nakonec uhájili až do závěrečného hvizdu, přičemž trápící se hosté po změně stran ani jednou nevystřelili mezi tři tyče.

Cádizu tak ani příznivý soupeř nepomohl a svůj propad tabulkou stále nezbrzdil. Další pokus na zisk bodů bude mít 28. ledna proti Bilbau, Alavés o dva dny dříve vyzve Almeríi.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele