27. kolo
04.03.2024 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Osasuny (© AFP)

Alavés neoblíbenému sokovi dlouho odolával, branku Deportiva odemkl až kanonýr Budimir

Osasuna zvítězila ve 27. kole LaLigy nad Alavésem 1:0, na zisk tří bodů se domácí ovšem pořádně nadřeli. Několik velkých příležitostí Zrzků vychytal Antonio Sivera a vlasy si kvůli němu málem vytrhal především Ante Budimir. Útočník z Pamplony proti brankáři Basků uspěl až ve třetí velké šanci. Trefa ze 76. minuty posunula Los Rojillos mezi nejlepších 10 celků soutěže a prodloužila čekání Deportiva na výhru s tímto protivníkem trvající od roku 2016.

Zrzci po nepříjemné porážce 0:3 se Celtou Vigo zlepšili defenzivu a během tří posledních utkání ani jednou neprohráli, přičemž pouze jednou inkasovali. Hlavní postavou měl být opět Budimir, který se za poslední tři zápasy třikrát prosadil a navíc od startu ročníku nastřílel téměř polovinu gólů svého týmu. Alavés naopak neměl s domácími vůbec dobrou bilanci, když je nedokázal v osmi ligových případech v řadě porazit.

První velkou šanci viděli diváci již ve 12. minutě, když Sergio Herrera skvěle vystihl směr hlavičky v podání Jona Guridiho a levačkou na poslední chvíli vyrazil balon mimo tři tyče. Také další příležitosti přišly pouze z repertoáru domácích. David García se ve 28. minutě pořádně opřel do zakončení hlavou, míč ale zamířil až za vzdálenější tyč. Stejný způsob pro ohrožení branky zvolil o chvíli později také Budimir, ani on se ovšem zásahu nedočkal. Úspěšný nebyl ani podruhé, stejně jako Aimar Oroz. Oba fotbalisty Osasuny totiž o branku připravil skvěle chytající Sivera. V nastavení byla k vidění ještě tyč na druhé straně po těsné teči Samua Omorodiona.

Četnost nadějných pokusů po přestávce sice mírně opadla, utkání si však nadále drželo svou atraktivitu. Z další šance domácích se mohl prosadit Jon Moncayola, ale opět minul. Gólmani nešetřili zákroky ani ve druhém poločase, zejména 70. minuta byla pro ně velkou zkouškou. Jenže Ruben García i Omorodion na neprůstřelné brankářské zdi opět narazili. Skóre se měnilo až v 76. minutě, kdy se Budimir napotřetí konečně prosadil a rychlou střelou k tyči dal razítko na nejlepší sezonu v kariéře.

Osasuna tak potvrdila zlepšenou formu a doma získala tři body. V následujícím kole ji ovšem 9. března nečeká vůbec jednoduchý úkol, jelikož změří síly s Gironou. Alavés se o den později střetne s Vallecanem.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele