23. kolo
27.02.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

José Luis Morales střílí rozhodující gól utkání (© AFP)

Villarreal doma díky trefám Chukwuezeho s Moralesem otočil utkání s Getafe

Getafe skvěle začalo a na Estadio de la Cerámica brzy vedlo, ale zkušenější Villarreal po změně stran dokonal povedené dílo a slavil cenné tři body.

Villarreal potřeboval zabrat a dnes večer měl výhodu domácího prostředí, kterou hodlal bezezbytku využít. Vyzkoušet ho přijelo Getafe, které mívá občas světlé chvíle. A demonstrovalo to i v prvním poločase. Z utkání totiž uplynulo jen necelých devět minut, když domácí prohrávali! Na Dakonamův centr si nejvýš vyskočil Enes Ünal a přesnou hlavičkou nedal Reinovi šanci!

Domácí se ale nenechali otrávit brzkým inkasováním a hned začali útočit. Yeremi Pino ovšem neuspěl se svou střelou a pak ani s víceméně samostatným nájezdem. Další šanci si naopak vytvořilo Getafe. Připravil mu ji domácí veterán Parejo, který chyboval v rozehrávce a nabídl míč Maksimovićovi. Jenže mladý záložník si neporadil s Reinou, který ho vyrazil na roh!

Reina měl mnohem víc práce, než asi čekal. Další mu připravil dvě minuty před koncem znovu Maksimović, který zakončoval hlavou centr od Dakonama. Reina byl však na místě včas a jeho zakončení vykryl. Což byl dost klíčový zákrok, protože Villarrreal díky němu rychle rozjel brejk, Étienne Capoué se dostal ke střele a brankář Soria ji dokázal vyrazit jen k dobíhajícímu Samuelovi Chukwuezemu - 1:1.

Inkasovaná branka na Getafe mocně zapůsobila, protože po změně stran se dlouho nemohlo dostat do tempa. A toho zkušený Villarreal snadno využil. Samuel Chukwueze předvedl několik tanečních etud s míčem u nohy, dostal se do vápna a po jeho průniku oslovil nabíhajícího Josého Luise Moralese. Ten ve druhé vlně neměl moc protivníků a trefil to báječně.

Z druhého šoku se Getafe dostávalo jen hodně těžko, i když je fakt, že v těchto fázích hry se ani Villarreal nikam nehnal. A mohl za to pykat, jenže to by v závěru musel Mayoral mířit jinam než jen do břevna.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele