31. kolo
27.04.2023 19:30 CET
4 : 2
(0:1)

Reportáž

Nicolas Jackson (© AFP)

Villarreal v atraktivní přestřelce zdolal Espanyol 4:2

Na pohárových pozicích se i po tomto kole udrží Žlutá ponorka z Villarrealu. Domácí celek si doma s chutí zastřílel a Espanyol porazil divokým výsledkem 4:2. Většina branek přitom padla až po změně stran a to byla ještě k vidění jedna neproměněná penalta (Parejo) a červená karta (Expósito). Hrdinou byl však dvougólový Étienne Capoue.

Byl to večer jak se sluší a patří a zejména fanoušci Villarrealu mohou být spokojeni. Jejich oblíbenci se nejenže udrželi na pátém místě tabulky, ale zůstávají ve hře i o Ligu mistrů, na kterou ztrácejí pět bodů. Na druhé straně je Espanyol předposlední a sedm kol před koncem se bude muset činit.

Žlutá ponorka chtěla vstoupit do utkání aktivně a to se jí také podařilo, i když na vedoucí branku si musela počkat. Ve 14. minutě šel poprvé výrazně do akce brankář Pacheco, který zlikvidoval velkou šanci Lo Celsa. O chvíli později se řítil do tutovky i Capoue a i v tomto případě výtečně zasáhl Pacheco. Hostující brankář Katalánce držel a měl velký podíl na tom, že hosté nakonec poločas vyhráli. Ve 45. minutě se Villarreal neubránil zmatkům v pokutovém území a Javi Puado nekompromisní dělovkou nedal Reinovi vůbec žádnou šanci. Vzhledem k průběhu poločasu to byl překvapivý výsledek.

Každopádně Espanyol ve druhém poločase o náskok přišel, když nejprve v 53. minutě krásně natáhl ze střední vzdálenosti Étienne Capoue a o chvíli později zahrál ve vápně rukou Montes a sudí nařídil po pečlivém přezkoumání pokutový kop. Obvyklý exekutor Dani Parejo v něm nebyl úspěšný, protože Pacheco vystihl směr, jenomže balón se odrazil zpět k Parejovi a dorážka už znamenala definitivní obrat ve skóre.

Hosté se nevzdávali a i oni vyrukovali s odpovědí. Čtvrthodinu před koncem se povedla pohledná akce Braithwaitovi s Joseluem a druhý jmenovaný srovnal před brankou na 2:2.

Přestřelka v té chvíli gradovala a nebyla konečná. Deset minut před koncem se Villarreal znovu ujal vedení, když na rohu malého vápna procedil balón do sítě Nicolas Jackson. Hosté ještě měli na vyrovnání čas, ale do většího ohrožení domácí svatyně se nedostali. Naopak v nastaveném čase bylo definitivně rozhodnuto. Centr od rohového praporku sklepl Lo Celso na Étienna Capoueho a ten, leč tísněn, zakončil na konečných 4:2. Ačkoliv bylo o výsledku rozhodnuto, ještě jeden zajímavý okamžik se odehrál. Expósito nechal z frustrace kopačku vysoko a hrubým faulem si vysloužil červenou kartu. Na změnu skóre to vliv nemělo a tři body zůstaly Ponorce, Expósito však bude svému týmu chybět v dalších důležitých bojích.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele