33. kolo
03.05.2023 19:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Samuel Lino (© AFP)

Derbi de la Comunitat skončilo k nespokojenosti obou remízou

Remíza 1:1 z derby mezi Valencií a Villarrealem je ztrátou pro oba celky. Domácí "Netopýři" si v boji o záchranu moc nepolepšili a "Žlutá ponorka" pro změnu tratila ve snaze zahrát si příští rok Ligu mistrů. Hosty poslal po hodině hry do vedení Jackson, ale o pár minut později vyrovnával Lino.

Derby de la Comunitat patří ve španělské LaLize k tomu lepšímu a povětšinou se nese v duchu bojů o evropské poháry. To tentokrát platilo jen částečně, protože na pohárových příčkách se nachází jen Villarreal. Domácí Valencia, ta má zcela jiné starosti.

A bude je mít i po tomto kole, protože remíza je v dané situaci málo. První poločas na Mestalle přinesl jen málo brankových příležitostí. První měl hned z kraje úvodního hvizdu hostující Jackson, který ze střední vzdálenosti orazítkoval tyčku. Jinak to nebyl moc pohledný fotbal. Za zmínku ještě stojí pokus Chukwuezeho, který Mamardašvili bez problému lapil.

Trenér Baraja nemohl být s výkonem Los Che spokojen a na druhý poločas přichystal střídání a příchod Diega Lópeze. Hra Valencia pak přeci jenom pookřála a v 51. minutě měla první velkou šanci. Almeida rozkmital nohy a jeho pokus o přehození brankáře skončil těsně vedle tyče. Po hodině hry pak Mestalla oněměla, protože Nicolas Jackson si seběhl na prodloužený balón a nekompromisní ranou překonal Mamardašviliho - 1:0.

Valencia byla v problémech, ovšem dokázala zareagovat a po vytvořeném tlaku vyrovnala. Nejprve trefil břevno Edinson Cavani a chvíli na to minul odkrytou branku Duro. V 72. minutě už to "Netopýrům" vyšlo a presink při rozehrávce hostů vedl ke gólu Samuela Lina - 1:1.

Oba celky měly na rozhodnutí zhruba dvacet minut a blíže třem bodů byli nakonec domácí. Ve třetí minutě nastavení dostal pas za obranu Marí, ale jeho gól kvůli ofsajdu neplatil. Stav 1:1 se už nezměnil a pro Valencii to dál znamená záchranářské starosti.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele