31. kolo
27.04.2023 19:30 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Mouctar Diakhaby (© AFP)

Valencia vydřela důležitou výhru nad Valladolidem

Až ve třetí minutě nastavení dokázala Valencia získat všechny body nad Realem Valladolid a zase se o něco více přiblížila záchraně. Los Che nezačali nejlépe a po prvním poločase dokonce prohrávali. Po změně stran ale nejprve vyrovnal Diakhaby a v nastavení rozjásal domácí fanoušky na stadionu Mestalla Javi Guerra.

Pro Valencii je to moc důležité vítězství, ale boj o záchranu u konce ještě není. Netopýři mají na sestupové pozice jen dvoubodový náskok a už v příštím kole je čeká přímý záchranářský souboj na půdě Cádizu.

Svěřenci trenéra Barajy nezačali doma vůbec dobře a už v 6. minutě prohrávali. Cyle Larin se dostal za obranu a Mamardashviliho chladnokrevně překonal. Valladolid se dostal do herní pohody a Valencii moc nedovoloval. Rána Diakhabyho byla výjimkou a brankář Masip si s ní poradil. Hosté mohli být s prvním poločasem spokojeni, byť moc záživná podívaná to nebyla. Baraja byl nucen na matný výkon svých svěřenců reagovat a do druhého poločasu nasadil Huga Dura. Náporem Los Che nezačali, přesto se v 60. minutě dostali k vyrovnání. Almeidův centr zasáhl hlavou Mouctar Diakhaby a Masip nepochopitelně balón vypustil a inkasoval. Poněkud bizarní branku si rozhodně za rámeček nedá a Valencii to pochopitelně vlilo do žil novou krev.

Valladolid ale dál zadržoval ofenzivní choutky domácích a deset minut před koncem se mohl znovu ujmout vedení, kdyby zakončení Fresnedy neskončilo na břevně. Zápasu by zřejmě slušela remíza, ale Valencia byla nakonec šťastnější. Ve třetí minutě nastavení vypálil nádherně z hranice šestnáctky Javi Guerra a Masip se natahoval marně. Na Mestalle vypukla obrovská euforie a tři body tahají Los Che ze sestupového pásma.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele