34. kolo
14.05.2023 18:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Sevilly (© AFP)

Sevilla v generálce na Evropskou ligu zvítězila ve Valladolidu

Svěřenci trenéra Mendilibara se patřičně naladili na čtvrteční odvetu Evropské ligy proti Juventusu a ve Valladolidu zvítězili hladce 3:0. Brankostroj Andalusanů se rozjížděl pozvolna a naplno udeřil až ve druhém poločase, kdy brankáře Masipa překonali Mir, Gómez a Corona.

Pro Sevillu to byla už pátá ligová výhra za posledních šest kol a šance na evropské poháry z domácí soutěže nadále žijí. Naopak pro Valladolid je porážka komplikací a čtyři kola před koncem mají domácí jen jednobodový náskok na sestupové pozice.

Ve Valladolid padaly branky až po změně stran a nutno podotknout, že první půle nebyla to pravé ořechové. Oba celky se sice snažily něco vymyslet, ale žádná vyložená šance se neurodila. A pokud vůbec něco směřovalo na branku, činili se brankáři Masip a Dmitrović.

Zajímavý byl pak závěr, kdy sudí ukončil poločas v době, kdy letěla střela na branku a skončila gólem. Poněkud kuriózní situace však regulérní branku nepřinesla a remíza 0:0 vlastně nevyhovovala ani jedné straně.

Na branky si museli diváci počkat až do druhého poločasu a dočkali se zejména fanoušci Rojiblancos. Po krásném centru Montiela se v 50. minutě prosadil zblízka Rafa Mir. Valladolid pak potřeboval útočit, otevřel hru a dvacet minut před koncem inkasoval druhý gól. Alejandro Gómez se vyhnul ofsajdové pasti, převzal přihrávku a blafákem obešel brankáře Masipa a do prázdné zakončil.

Valladolidu se nedařilo ani v závěru a Sevilla ve třetí minutě nastavení vstřelila třetí gól. Už do otevřené obrany přilétl balón, Fernando ho efektivně sklepl Jesúsovi Manuelovi Coronovi a ten pečetil výsledek na konečných 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele