28. kolo
09.04.2023 14:00 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Šestigólová paráda ve Valladolidu, domácí remizovali s Mallorcou 3:3

Tomu se říká velikonoční nadílka. Celkem šest branek viděli diváci na stadionu Josého Zorrilly ve Valladolidu. Domácí Pucelanos si rozdělili body s Mallorcou za konečnou remízu 3:3, přestože ještě v nastaveném čase vedli. Vyrovnávací branku totiž vstřelila Mallorca až ve čtvrté minutě nastavení z pokutového kopu.

Už první poločas nabídl některé zajímavé okamžiky a samozřejmě vedoucí branku. Než se tak stalo, ztroskotali se svými pokusy Rosa a Ndiaye. Prvně jmenovaný střílel nad, ten druhý si vylámal zuby na brankáři Masipovi. Bezbrankový stav byl prolomen až ve 34. minutě, když přenesený balón zpacifikoval ve vápně Kike Pérez a tvrdou ranou k tyči nedal Rajkovićovi vůbec žádnou šanci. Závěr prvního poločasu už se nesl ve slušném tempu a v další příležitosti zasáhl včas před Muriqim Masip.

Ve druhém poločase už se rozeběhl brankostroj naplno. V 54. minutě odvedl výbornou práci centrující Maffeo a Vedat Muriqi vstřelil hlavou vyrovnávací gól. O pouhé čtyři minuty později Bermellones otočili výsledek ve svůj prospěch. Přímý kop Kang-ina sice skončil na zdi, ovšem odražený balón si našel Manu Morlanes a krásnou ranou dal na 2:1 pro Mallorcu.

Zápas se ale teprve dostával do správných obrátek a v 69. minutě se znovu měnilo skóre. Larin stihl ještě na hrací ploše odcentrovat a po zmatcích v pokutovém území práskl do odraženého balónu Selim Amalláh a Rajković neměl nárok.

Stav 2:2 však ještě nebyl konečný a závěrečné minuty přinesly opravdu strhující podívanou. V 87. minutě nasměroval za vítězstvím domácí hlavičkou do protipohybu brankáře Monchu, nicméně ani tato výsledková otočka nevydržela. Valladolid už se viděl se třemi body v kapse, když Mallorca ve čtvrté minutě nastavení srovnala na 3:3. V pokutovém území zahrál rukou Larin, takže sudí odpískal penaltu a tu bezpečně proměnil Vedat Muriqi, toho odpoledne dvougólový. Pucelanos samozřejmě proti verdiktu vehementně protestovali, ale nebylo jim to nic platné. Zápas Valladolidu s Mallorcou tak vítěze nepoznal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele