30. kolo
22.04.2023 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Monchu (© AFP)

Ronaldův Valladolid válí. Gironu srazil jediným gólem starý známý Monchu

Valladolid dokázal ve 30. kole LaLigy navázat na senzační triumf z minulého kola a před svými fanoušky porazil Gironu 1:0. Vítěznou trefu celku vlastněného legendárním brazilským útočníkem Ronaldem obstaral ve 24. minutě Monchu, který strávil sezonu 2020/2021 v barvách tehdy ještě druholigových Gironistes. Domácí se tak sestupovému pásmu vzdálili na rozdíl sedmi bodů.

Jeden z největších šoků uplynulého víkendu napříč nejlepšími evropskými soutěžemi se odehrál ve španělském Villarrealu, kde Valladolid zvítězil 2:1. Ronaldův tah angažovat starého známého z Cruzeira Paula Pezzolana se tak ukázal být správným a teprve 39letý rodák z Montevidea toužil udržet svoji neporazitelnost na Pyrenejském poloostrově i proti Gironě. Čtvrtý nejgólovější celek soutěže zapracoval i na své defenzivě a prezentoval se například bezbrankovou remízou na Camp Nou.

Byli to však domácí Pucelanos, kteří se od úvodního hvizdu tlačili do koncovky. Během prvních pěti minut se do slibné pozice dvakrát dostal Cyle Larin. Kanadský střelec nejprve zakončením z otočky těsně minul bližší tyč a o chvíli později poslal svou hlavičku po centru z pravé strany mimo. Co se v úvodu nepovedlo domácímu kanonýrovi, napravil ve 24. minutě Monchu. Mladý záložník se stal adresátem přihrávky pod sebe od Gonzala Platy a v pádu poslal balon z malého vápna na zadní tyč. Zhruba po půlhodině hry mohl Valladolid svůj náskok ještě zvýraznit, nejprve ale zajímavý pokus Sergia Escudera skvěle zneškodnil Paulo Gazzaniga a o pár chvil později pálil Kike Pérez, jenže mířil jen těsně vedle. Několik minut před odchodem do šaten se připomněli také hosté, Juanpeho střela se ovšem do branky nevešla, a poločasové vedení tak uhájili domácí.

Krátce po změně stran se dostal k další hlavičce Larin, jenže ani jeho třetí šance na stavu utkání nic nezměnila. Chvíli po hodině hry přispěchali s velkou příležitostí pro změnu hosté. Reinier převzal přihrávku za obranu a střelou na bližší tyč pořádně prověřil Jordiho Masipa, ten však po skvělém zákroku uhájil čisté konto. Girona od této chvíle převzala otěže zápasu pevně do svých rukou a snažila se vygradovat tlak na soupeře, těsně před koncem ale sama mohla inkasovat. Álvaro Aguado během své individuální akce vyřadil ze hry hned několik protihráčů a dostal se až ke střele uvnitř šestnáctky, tu ale pohotově zneškodnil Gazzaniga.

Valladolid tak oplatil soupeři zářijovou porážku a poprvé od přelomu ledna a února vyhrál dvě po sobě jdoucí ligová střetnutí. V příštím kole 25. dubna se utká s Valencií, Girona se o dva dny později představí proti Realu Madrid.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele