28. kolo
08.04.2023 21:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Samuel Chukwueze (vlevo) (© AFP)

Real Madrid doma nestačil na Chukwuezeho a jeho Villarreal

Real Madrid narazil na vynikajícího Samuel Chukwuezeho, který si dnešní zápas přivlastnil. Domácí favorit sice ve šlágru kola na stadionu Santiaga Bernabéua vedl, ale v závěru dvakrát kapituloval. Na góly Moralese právě s Chukwuezem už prostě reagovat nedokázal a prohrál. Barcelona udělala další krok k titulu.

O tom, že je Real Madrid jasným favoritem tohoto střetu, nebylo pochyb. Vinícius, Benzema nebo Rodrygo byli na svém místě v základu, zatímco Villarreal vsadil na Chukwuezeho, Pina nebo Baenu. Prostor v záložní řadě dostal i Lo Celso. Domácím se povedlo vstoupit do utkání lépe a už ve čtrnácté minutě pláchl po straně Vinícius, kterého jen marně naháněl Foyth. Mladý Brazilec postupoval až do vápna a nakonec se rozhodl pro střelu na zadní tyč, kterou ale minul.

Nicméně trvalo jen dvě minuty, než se měnilo skóre. Zase v tom měl prsty Vinícius, který si naběhl za obranu a když se dostal do příliš velkého úhlu, vymyslel aspoň zpětnou nahrávku na Marca Asensia. Jeho centrovaný míč ke smůle hostí tečoval do vlastní brány Pau Torres a Real se dostal do rychlého vedení.

Tenhle gól odstartoval pasáž několika šancí rychle jdoucích po sobě. Nejprve střílel z levé strany Karim Benzema, o chvíli později zase postupoval na brankáře Reinu Rodrygo. Neuspěl ale ani jeden z nich. Na opačné straně se pořádně zapotil Thibaut Courtois, který musel likvidovat zajímavou střelu od Baeny. Dani Parejo následně vynechal souboj ve vápně v domnění, že bude odpískán faul. Nebyl. Žlutou ponorku ale zachránil Vinícius, který centroval na zadní tyč a tam na balon nedosáhl Lucas Vásquez.

Pak o sobě dal vědět i Samuel Chukwueze, ale jen se zatím zahříval. Ve 39. minutě už ale naplno ukázal svůj potenciál. Lo Celso ho efektivně vysunul do vápna a Chukwueze si udělal dobrý den z Nacha, kterého krásnou kličkou obešel. Pak překonal i Courtoise a slavil srovnání.

Start do druhé půle se jednoznačně povedl lépe Realu. Ve 48. minutě totiž Vinícius převzal míč za vápnem a přešel hned přes čtyři obránce Villarrealu! Pak už mu zbylo jen prostřelit brankáře Reinu a to zvládl taky výborně.

Villarreal ale i na tuhle trefu našel poměrně brzy odpověď. V 55. minutě se hlavičkující Mandi prosadil, jenže mu zkazil radost pískaný a mávaný ofsajd. Po pár dalších minutách nicméně Villarreal regulérně skóroval. Po akci Baeny s Chukwuezem ve vápně předal míč Manu Trigueros na Josého Luise Moralese a ten se nadvakrát prosadil. Jeho branku sice ještě prověřoval VAR, ale nakonec branku přes výtky hráčů Realu uznal.

Největší parádu si ale Samuel Chukwueze schoval na závěr. Psala se 79. minuta, když si vzal míč pod patronát hned za vápnem a nádhernou ranou nechal brankáře Courtoise letět přes celou bránu zbytečně. Výstavní gól a definitivní rána do vazu Realu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele