27. kolo
02.04.2023 16:15 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real doma naděloval, Valladolid si odvezl “šestku”

Na Santiago Bernabéu se v neděli odpoledne, v rámci sedmadvacátého kola odehrálo utkání mezi Realem Madrid a Valladolidem. Již v prvním poločase bylo jasné, kdo duel jednoznačně ovládne, na úvodní trefu Rydryga navázal svým hattrickem během pouhých sedmi minut Karim Benzema. Po pauze se "Bílý balet" prosadil ještě dvakrát a byl to jmenovitě Marco Asensio a Lucas Vázquez. Real Madrid tak rozdrtil Valladolid 6:0.

Hra kočky s myší nebo také hra na jednu branku, tak by se dala charakterizovat většina utkání, které ovládl aktuálně druhý celek tabulky, začátek však vypadal úplně jinak. V desáté minutě mohl jít do vedení outsider, obrovské šance si vytvořil hned dvě. Nejprve orazítkoval svou střelou z hranice vápna tyč Mesa, o pár vteřin později svatyni Courtoise těsně minul Monchu.

Ve dvaadvacáté minutě se už ale o slovo přihlásil favorit a byla z toho hned úvodní branka. Volného Rodryga našel po krásné individuální akci Asensio a Brazilec si se střelou na zadní tyč dokázal poradit. Následně se střelec první branky mohl octnout také v pozici asistenta, střelu Benzemy po jeho přihrávce však dokázal vyrazit Asenjo.

O chvíli později už ale proti francouzskému forvardovi kapituloval. Po levé straně se prosmýkl Vinícius Júnior, nacentroval přesně na nohu Benzemy, který na zadní tyči dokázal míč s klidem dopravit do sítě.

Další gól přišel opět po trase Vinícius - Benzema. Mladičký Brazilec svého parťáka vybídl ke střele, ten se z hranice pokutového území opřel do míče a jeho projektil skončil na zadní tyči Asenja, který se natahoval marně.

A do třetice Karim Benzema. Tentokrát Los Blancos udeřili zleva, jmenovitě Rodrygo, který centroval balón do vápna, kde si jej naprosto bez problémů našel francouzský ostrostřelec a nádhernými nůžkami překonal gólmana hostí.

Obrovský pech měli chvíli po pauze hosté, kteří mohli zapsat alespoň čestný zásah, to by ale nesměl Pérez znovu trefit pouze brankovou konstrukci. O pět minut později pak nadějné zakončení Platy zastavil blokem Éder Militão.

Pak se opět taktovky ujali domácí, trefa Júniora z šestašedesáté minuty sice ještě neplatila, jelikož brazilský křídelník zasáhl míč rukou, o pět minut později už se ale domácí mohli radovat popáté. Po ose Rodrygo - Asensio putoval míč a druhý jmenovaný nakonec vyslal nechytatelnou ránu k tyči.

Šestou branku pak ještě přidal v nastaveném čase Vázquez, po přihrávce Hazarda, který využil velmi nepřesnou rozehrávku brankáře Asenja. Madridští tak velmi razantně odpověděli na výhru Barcelony nad Elche a stáhli její náskok na dvanáct bodů, celek z Kastilie a Leónu naopak odjíždí s vysokou porážkou a z šestnáctého místa se neodlepil.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele