16. kolo
08.01.2023 16:15 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Realu Betis (© AFP)

Betis udeřil dvěma góly v prvním poločase a z Madridu si odváží důležité vítězství nad Vallecanem

V dalším ze soubojů šestnáctého kola dokázal Betis na stadionu Vallecas zdolat Rayo Vallecano v poměru 2:1. Všechny góly padly v první půli, hosté se dostali do vedení po nepřehledné situaci, kdy si vlastní gól vstřelil Balliu, na 1:1 ale o chvíli později vyrovnal Camello. Pět minut před pauzou vstřelil druhý gól Betisu Luiz Henrique a skóre se až do konce nezměnilo, andaluský celek se tedy posunul do první čtyřky.

První gól zápasu padl poměrně rychle. V sedmé minutě se brankář Dimitrievski pokusil po rohovém kopu vyboxovat míč mimo nebezpečí, ten se ale odrazil do hlavy Ivana Ballia a nešťastný Albánec si vstřelil vlastní gól.

V následujících minutách bylo i přes inkasovaný gól aktivnější mužstvo z hlavního města, což ve dvacáté minutě vyústilo ve vyrovnávací trefu. O tu se postaral jednadvacetiletý forvard Sergio Camello. Celá akce začala u Lejeuneho, který v souboji udržel míč a vyslal dalekonosnou střelu doprostřed brány. Rui Silva balón pouze vyrazil před sebe, přímo k číhajícímu Camellovi, jenž už neměl problém se zakončením.

Vallecano nadále hrálo velmi aktivně a tlačilo se do šancí, ve čtyřicáté minutě ale přišel trest. Po přihrávce Fekira se krásně uvolnil Luiz Henrique a tvrdou střelou na vzdálenější tyč nedal šanci brankáři domácích.

Druhá půle přinesla o něco opatrnější podívanou. Do první šance se dostali Iraolovi svěřenci až ve třiašedesáté minutě, nutno ale říct, že se jednalo o stoprocentní gólovku. Domácí fanoušci zvedali ruce na hlavu, když Dimitrievskiho překonal z ostrého úhlu Palazón, brance však předcházel ofsajd, a tak nemohla být uznána.

Bílo-zelení pak dvakrát během patnácti minut domácím zle zatopili, přičemž pokaždé zvonilo břevno. Nejprve jej z bezprostřední blízkosti napálil Canales, přibližně deset minut před koncem jej pak orazítkoval Moreno, po dorážce projektilu Luize Henriqueho.

A tak zápas tabulkových sousedů dospěl do svého konce, Béticos si domů odvážejí cenné vítězství, zatímco Rayo prodloužilo čekání na to své už na dva měsíce.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele