28. kolo
09.04.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Atlética Madrid (© AFP)

Atlético dál vítězí, v dohrávce vyhrálo na půdě Vallecana 2:1

Atlético Madrid je ve španělské nejvyšší soutěži k neporažení a další tři body získalo ve Vallecanu. Svěřenci Diega Simeoneho udeřili dvakrát v rozmezí pouhých dvou minut v průběhu prvního poločasu a ve druhém dějství výsledek kontrolovali. Rayo zvládlo i v oslabení snížit, ale na více se nezmohlo.

Role favorita byla do puntíku naplněna a základy k tomu byly položeny už v prvním poločase. Rozhodl čas mezi 22. a 24. minutou. Atlético sice bylo lepší, nicméně o žádném velkém tlaku nemohla být řeč. Úvodní branka víceméně padla zničehonic. Griezmann od vlastní poloviny potáhl balón a pěknou průnikovou přihrávkou našel Garcíu, který ještě posunul na Nahuela Molinu a jeho střela prošla za záda brankáře Dimitrievského. O dvě minuty později zahrávali Colchoneros rohový kop a centr Carrasca na malé vápno zasáhl hlavou Mario Hermoso.

Atlético došlo k dvoubrankovému náskoku a to znamenalo pro Vallecano velkou komplikaci. Madridský celek totiž takové zápasy už většinou nepouští a nejinak tomu bylo i v tomto případě. První poločas už byl pod kontrolou Atletů, ale po změně stran Vallecano kousalo.

Domácí už neměli co ztratit a odhodili zábrany. Ve 49. minutě vyrazil Oblak balón přímo před Frana Garcíu, jenomže tomu koncovka nevyšla a balón před prázdnou brankou spíše prodloužil za sebe. Po hodině hry se šance na body Vallecanu ještě více vzdálila, protože Florian Lejeune uviděl za faul na Moratu rovnou červenou kartu.

Hosté ale odmítli vstřelit třetí gól, který by znamenal jejich definitivní vítězství. Morata v 70. minutě trestuhodně střílel zblízka vedle. Lemar si zase vylámal zuby na zákroku Dimitrievského. Málokdo čekal, že by Rayo mohlo utkání ještě zdramatizovat, ale přesně to se pět minut před koncem stalo. Fran García z velké dálky práskl do balónu a Oblak se ke vzdálenější tyči natahoval marně. Nakonec to byla jen kosmetická úprava výsledku, protože oslavené Vallecano nemělo na vyrovnání dostatek sil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele