21. kolo
12.02.2023 14:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Enes Ünal (© AFP)

Getafe s Rayem vybojovalo bod, oba týmy zahodily penaltu

Getafe potkávalo v domácím utkání jedno neštěstí za druhým, od brzkého zranění přes neproměněnou penaltu. Nakonec ale dokázalo srovnat a má aspoň bod. V utkání jsme viděli dvě penalty, ale ani jednu proměněnou.

Rayo se zatím drží v tabulce hodně nahoře a vedení tohoto skromného klubu z Vallecas může být naprosto spokojené. Dnes po poledni si tým trenéra Iraoly chtěl připsat další relativně snadné body, protože Rayo jelo do nedalekého Getafe. Tomu se naopak v sezoně vůbec nedaří. Dnes ale domácí vůbec nezačali špatně. Po jedenácti minutách si na prudký centr Arambarriho naskočil Enes Ünal a poslal míč hlavou jen těsně vedle tyče!

Turecký útočník se do ještě lepší pozice dostal za dalších dvanáct minut, ale ani tentokrát svá mířidla neseřídil úplně dobře. Dokonce ani dorážející Domingos Duarte nedokázal míč dostat do sítě. Jak se úvod utkání záložníkovi Arambarrimu povedl, tak konec poločasu rozhodně ne. Od rohového kopu centroval ve 38. minutě Isi Palazón nebezpečně a míč se odrážel po hlavách několika hráčů, až si jej Mauro Arambarri srazil nešikovně do vlastní brány!

Naděje domácím svitla až po změně stran. Ve 49. minutě totiž ránu Munira zablokoval obránce Balliu rukou a sudí hned pískal penaltu! K ní se sice postavil odchovanec Realu Madrid Borja Mayoral, ale napálil míč vysoko nad bránu!

Getafe stíhala jedna rána za druhou, protože krátce po neproměněné penaltě fauloval mladý záložník Carles Aleñá Valentina a dostal druhou žlutou kartu! Tahle výhoda samozřejmě nahrávala Rayu, které zapnulo na vyšší stupeň. Jenže Palazón, Trejo i Camello své šance spálili. A to Rayo ještě hodně mrzelo. V 77. minutě brankář Dimitrievski příliš váhal s rozehrávkou, pak napálil dobíhajícího Enese Ünala a od něj se míč odrazil do brány! Tři minuty před koncem mohlo Rayo rozhodnout z další penalty, ale tu Raúl de Tomás poslal zase mimo!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele