32. kolo
29.04.2023 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Barcelona přejela oslabený Real Betis čtyřmi zásahy

Tempo Barcelony je oproti Realu šílené a Blaugranas dnes udělali další velký krok k titulu. Z cesty odklidili rovnou čtyřmi góly Real Betis, kterému nehrálo do karet vyloučení obránce Edgara Gonzáleze nebo zranění stopera Felipeho.

Barcelona hodlala udělat další jistý krok k mistrovskému titulu a dokonale jí k tomu sloužilo domácí utkání s Realem Betis. Béticos přijeli možná dobře naladěni, ale jejich optimismus byl brzy pryč. A to z několika důvodů. Jednak se už po třinácti minutách zranil Luiz Felipe, klíčový stoper, místo něhož naskočil Edgar González. A jeho absence byla hodně znát. Pouhé dvě minuty se González ohřál na hřišti, než jeho tým inkasoval. Po krásném pasu od Raphinhy se prosadil zcela volný a nehlídaný Andreas Christensen a Barcelona vedla.

Gonzálezovi dnešní duel vůbec nevyšel, nebál bych se ho označit za absolutní hororové představení. Ve 24. minutě totiž dostal za faul žlutou kartu a jaksi na ni zapomněl, protože po třiceti minutách skolil Pedriho a byl vyloučen! A to byla samozřejmě velká komplikace hostujících vyhlídek.

Ke všemu se jen po dvou minutách přesilovky povedlo Barceloně narýsovat krásnou spolupráci, na centr do vápna si naběhl nehlídaný Robert Lewandowski a chladnokrevně zakončil do opuštěné svatyně. Brankář Silva neměl žádný nárok a kapituloval. Tou dobou si obrana Realu Betis vůbec nerozuměla a Barcelona toho snadno využívala.

Smrtící několikaminutový úsek z pohledu Barcelony zakončila minuta čtyřicátá, v níž si Raphinha naběhl na nahrávku na hraně ofsajdu a dokázal skórovat. Celou situaci sice ještě řešil VAR, ale nakonec jeho trefu uznal a Barcelona jen za poločas sfoukla Real Betis třemi snadnými zásahy, aniž by sama vzadu měla nějaké větší trable.

Dohnat tohle manko dělalo Realu Betis, navíc v početní nevýhodě, značné potíže. Proto se nelze divit, že Barcelona v klidu kontrolovala tempo utkání i směr, jakým se nebezpečné akce ubíraly. V 58. minutě se po další rychlé akce dostal k míči Robert Lewandowski, ale jeho zakončení skončilo jen na tyči! O dominanci Barcelony nebylo pochyb, Real Betis se naopak nějakého útočení účastnit nedokázal.

V pohodě hrající Blaugranas udělali svým fanouškům přeci jen ještě jednu gólovou radost. Velký podíl na tom měl mladíček Fati, který umotal svého strážce a poslal do vápna centr, který si nešťastně do vlastní brány srazil Guido Rodriguez - 4:0 pro Barcu. Její náskok na čele LaLigy se tak znovu vrátil na pohodlných jedenáct bodů k dobru oproti Realu Madrid.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele