30. kolo
23.04.2023 14:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Samuel Lino (© AFP)

Valencia uniká sestupu, zvládla důležitý duel v Elche

Valencia se letos topí v sestupových vodách a po nedělním zápase s Elche se zase může trochu nadechnout. Na půdě posledního celku LaLigy vyhrála 2:0 díky brance Lina a vlastňáku Verdúa. Osm kol před koncem soutěže boj o záchranu pokračuje a Los Che samozřejmě ještě nemají zdaleka vyhráno.

Povinná výhra na hřišti Elche je pro "Netopýry" důležitá a je pomyslným prvním krokem na cestě za záchranou. Valencii hodně pomohl začátek a rychlá branka, po kterém se svěřenci Rubéna Barajy uklidnili.

Valencia vstoupila do zápasu aktivně a poprvé mohla udeřit už v 6. minutě po rohovém kopu, kdy Nicolás González orazítkoval břevno. V 19. minutě už to hostům vyšlo a Samuel Lino se po prodlouženém balónu dostal za obranu a v pádu překonal brankáře Badíu. Chvíli před tím stihla Elche ještě jedna pohroma, když se zranil Pedro Bigas a musel být střídán.

Los Che první poločas kontrolovali a po půlhodině hry pořádně prověřil Badíu tvrdou ranou Lino. Valencia udeřila do konce poločasu ještě jednou. Gayá posílal balón před branku, když si ho před brankářem srazil do vlastní sítě Gonzalo Verdú.

Oba celky udělaly o přestávce změny a především na Valencii bylo znát, že nehodlá spěchat nikam dopředu. Bohužel tempo hry po změně stran opadlo a dlouho nebyla k vidění jediná pořádná šance. V 73. minutě Badía bez problému kryl pokus Marího a nic dalšího už se v utkání nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele