32. kolo
30.04.2023 14:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Cádizu (© AFP)

Valencia v Cádizu nepochodila a zůstává v sestupovém ohrožení

Po dvou výhrách spadla Valencia zpátky nohama na zem, když v Cádizu nestačila na tamní celek 1:2. Šest kol před koncem soutěže tak zůstává v bezprostředním sestupovém ohrožení. To platí i pro Cádiz, byť si výhrou nad Los Che samozřejmě polepšil. Výhru domácích zařídili Escalante a Guardiola.

Přiznivci Valencie zůstávají i nadále ve velké nejistotě, zdali se jejich oblíbenému klubu podaří udržet prvoligovou příslušnost. Valencia získala z posledních dvou kol šest bodů, ale v Cádizu předvedla herní nemohoucnost.

Začátek poločasu byl z obou stran hodně nervózní a jak Cádiz, tak i Valencia kupily jednu nepřesnost za druhou. O nějaké přehlídce gólových šancí vůbec nemohla být řeč, přesto nakonec jeden gól padl. Po dlouhém autovém vhazování domácích se zblízka prosadil hlavou Gonzalo Escalante a zadělal tím hostům na pořádné problémy.

Trenér Baraja ponechal základní jedenáctku a dost možná to nebyla správná volba. Valencia totiž zaspala i začátek druhé půle a ve 48. minutě zvýšil na 2:0 Sergi Guardiola. Espino odvedl na levé straně hřiště výbornou práci a přihrávkou na malé vápno našel skórujícího Guardiolu.

Los Che se okamžitě otřepali a vstřelili kontaktní gól. Brankář Ledesma špatně zpracoval přihrávku domů a Samuel Lino, který jí vystihl poslal balón z úhlu do sítě. Dramatická zápletka byla na světě, nicméně další tlak Valencie se překvapivě nekonal. Tempo hry zase opadlo a až před koncem měl obrovskou šanci na vyrovnání hlavičkující Diego López. Brankář Ledesma proti němu předvedl výtečný zákrok a uchránil domácí vedení. Cádiz zvítězil v důležité záchranářské bitvě 2:1 a situace je ve druhé polovině tabulky nadále napínavá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele