29. kolo
15.04.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Nacho (© AFP)

Real díky Nachovi s Asensiem porazil domácí Cádiz

Marco Asensio spolu s Nachem stačili Realu Madrid k tomu, aby zlomil odpor Cádizu. Respektive aby překonal brankáře Gila, který vytahoval jeden dobrý zákrok za druhým.

Cádiz se snažil vyhoupnout se dál od sestupových pozic, jenže los mu přidělil velmi složitého soupeře. Do Cádizu dorazil Real Madrid, který se sice, pravda, soustředí momentálně víc na Ligu mistrů a triumf v ní, ale to neznamená, že by ligu odložil vyloženě na vedlejší kolej. Přesto si první šanci vytvořil domácí Cádiz. Po rychlé nahrávce si míč připravil Alfonso Espino a jeho levačku musel krotit brankář Courtois pohledem. Naštěstí pro Real ji očima vytlačil na tyč.

Pak už se ke slovu dostal i kanonýr Karim Benzema, jehož letošní forma se té loňské sice nepřibližuje, ale i tak znamená prakticky pokaždé hrozbu. V devatenácté minutě si s ním ale poradil dobře a včas vybíhající brankář David Gil. Ten se stále častěji dostával do permanence a na nedostatek práce si rozhodně stěžovat nemohl. To mu krátce před koncem první půle připomněl i Aurélien Tchouaméni. Mladý záložník si poradil s jeho obranou, ale na Gila už nevyzrál.

Gil se ještě několikrát musel ukázat, než konečně kapituloval. Hned po změně stran se to ale málem změnilo. To si totiž Rodrygo poradil s krásným pasem i obranou Cádizu a stopku mu vystavil zase až brankář Gil. A když už ani on nemohl, pak za něj zaskočily jeho tyče. Jako v 63. minutě, když mu tyč pomohla zastavit střelu Karima Benzemy.

S touhle kadencí ale bylo prakticky jen otázkou času, kdy Gil kapituluje. Odpověď našli diváci v 72. minutě. Za vápnem se nikdo nevěnoval Nachovi a netradiční střelec krásnou ranou otevřel skóre. A když o pouhé čtyři minuty později zatočil po rychlé akci svou střelu k tyči ještě Marco Asensio, bylo o vítězi rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele