23. kolo
25.02.2023 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sergio Guardiola (© AFP)

Cádiz překvapil Rayo a díky Guardiolovi ho porazil

Cádiz zvládl domácí utkání asi lépe, než sám čekal, protože šesté Rayo Vallecano dokázal díky trefě Guardioly na své půdě porazit.

Domácí Cádiz potřebuje nutně sbírat body, protože před tímhle zápasem mu patřilo až 18. místo. A pokud se někdy měl pochlapit, pak dneska. Rayo totiž patří k největším překvapením LaLigy a do utkání šlo jako šestý tým tabulky, který chce reálně bojovat o poháry. Dnes to pro něj tedy mělo být celkem jasné a snadné. Jenže Cádiz bránil velmi pozorně.

Skóre se sice měnilo ve 23. minutě, ale vydrželo to jen chvíli. Po gólu hostujícího Raya se totiž sudí Ruiz šel podívat na video a to mu dalo za pravdu - ofsajd. Rayu to dnes v ofenzivní fázi nešlo podle představ a často se trápilo hlavně v blízkosti vápna Cádizu. Brankář Dimitrievski měl v bráně hostí práce pomálu, trochu ho vystrašila snad jen jedovka z dílny Rubéna Sobrina.

Rayu nevycházely jeho útočné akce tak, jak si asi představovalo, a z toho několikrát pramenily zbytečné fauly z frustrace. Nutno ale uznat, že dnes se Cádiz opravdu skvěle bránil a ničil akce Raya už v zárodku. A to byla úspěšná taktika, protože v 74. minutě se Cádiz překvapivě dostal do vedení! K překonání hostující obrany stačila jednoduchá narážečka na Sergiho Guardiolu, který si sám před brankářem Dimitrievskim skóroval.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele