25. kolo
10.03.2023 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Penalta Rubéna Alcaraze nestačila Cádizu na vítězství (© AFP)

Cádiz přišel v nastavení o výhru

Neuvěřitelný závěr mělo utkání mezi Cádizem a Getafe. Domácí se v závěrečné desetiminutovce ujali vedení a užuž se zdálo, že získají tolik potřebné tři body, když v dlouhém nastaveném čase srovnal na 2:2 Enes Ünal.

V první šanci se ocitl po čtvrthodině hry Bongonda, jenomže jeho ránu přímo do středu branky kryl Soría. Velký moment se odehrál i na druhé straně, i když o něco později. Ve 33. minutě pálil z dálky Dakonam a Ledesma si připsal důležitý zákrok. Vzápětí ještě kryl Maksimovićovu střelu, a stav tak zůstával i nadále bezbrankový. A to až do 39. minuty, kdy se na vzdálenější tyči prosadil v hlavičkovém souboji Rubén Sobrino. Hosté vedli také díky skvělému Ledesmovi, který i v samotném závěru první půle zneškodnil volej Haddadího.

Domácí se sice propracovali k těsnému náskoku, nicméně nic nebylo rozhodnuté. Zvláště, když se po hodině hry Azulones dočkali vyrovnání. Escalante nešikovně kopl Ünala a sudí Alejandro Hernández nařídil pokutový kop. Sám postižený Enes Ünal si nedělal starosti a výborně kopnutou penaltou vyrovnal.

Oba celky pak mohly rozhodnout ve vlastní prospěch, ale jak Guardiolova střela, tak i další hlavička Ünala zůstaly bez gólového efektu. Ledy se hnuly až v závěrečné desetiminutovce. Duarte zahrál v pokutovém území rukou a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Navíc následovala penalta a Rubén Alcaraz ji střelou doprostřed proměnil.

V tento moment to vypadalo na domácí vítězství, avšak všechno ještě bylo jinak. Alejandro Hernández nastavil po vzoru mistrovství světa v Kataru pořádnou porci minut a v konci nastavení nařídil penaltu za hraní rukou. Až v šestnácté minutě nastavení ji zužitkoval Enes Ünal, a tím rozhodl o konečné remíze 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele