30. kolo
22.04.2023 14:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Betis si porážkou v Pamploně komplikuje boj o čtvrtou příčku

Hrůzostrašný vstup do zápasu stál Real Betis nakonec důležité body v Pamploně. Osasuna hrála proti pátému celku LaLigy dobře a nakonec zvítězila v pětigólovém trháku 3:2 a živí šance na evropské poháry. Dvěma brankami se blýskl Ante Budimir.

Betis cestoval do Pamplony v roli jasného favorita, ale zcela zaspal začátek. Už v 7. minutě načasoval Barja dobrou přihrávku na Anteho Budimira a domácí útočník zblízka prostřelil Ruie Silvu. Hosté se sotva stačili vzpamatovat a Osasuna přidala o pět minut později druhý gól. Po rychlém kontru hlavičkoval znovu Ante Budimir a i tady byl Rui Silva krátký. Aktuálně pátý tým tabulky se dostal do potíží.

Rychlý dvoubrankový náskok se ukázal být klíčový, byť Betis se brzy dostal na dostřel. Juan Miranda zůstal v šestnáctce trestuhodně neobsazený a rovnou z první procedil balón za Herrerova záda. Domácí tak rychle přišli o dvoubrankový náskok, nicméně pořád vedli. Teprve po kontaktním gólu se hra trochu uklidnila a až ve 34. minutě prověřil Ruie Silvu nebezpečnou střelou Barja.

Betis ale nebyl ve své kůži a defenziva nebyla v ideální formě a před koncem poločasu inkasovala už třetí gól. Na počátku byl znovu rychlý kontr a křižnou přihrávku napříč vápnem napálil s pomocí teče do branky Jon Moncayola. Osasuna ovládla první poločas 3:1.

Verdiblancos měli o přestávce o čem přemýšlet a do druhého dějství vstupovali se dvěma změnami. Andalusané pak skutečně převzali iniciativu a byli lepším týmem, jenomže obrana Osasuny si vedla nadmíru dobře.

Až v 70. minutě neubránila Guida Rodrígueze, který si naskočil na centr z levé strany a hlavou snížil. Závěr utkání tak sliboval zápletku a velké drama. Nejblíže vyrovnání byl Betis tři minuty před koncem. Martín Montoya se opřel do balónu a Osasunu zachránila tyčka. Branka nepadla už ani v nastavení a Osasuna tak těsnou výhru 3:2 uhájila a stále živí šanci na evropské poháry.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele