29. kolo
16.04.2023 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Atlético pokračuje v krasojízdě, tentokrát to odnesla Almería

Ani čtrnáctý zápas v řadě ve španělské nejvyšší soutěži tým Diega Simeoneho neprohrál. Na Wanda Metropolitano si dokázal poradit se sestupem ohroženou Almerií v poměru 2:1. Všechny góly padly v první půli, Atlético otevřelo skóre díky trefě Griezmanna, vlastní gól si ale vstřelil Giménez. Takže se o slovo musel znovu přihlásit francouzský ostrostřelec, a stanovit tak konečné skóre utkání.

Ve velmi odlišném rozpoložení vstupovaly oba celky do utkání a bylo to od začátku znát. Už v páté minutě explodoval celý stadion radostí, protože se domácí poprvé prosadili. Na rohový kop si na přední tyči naskočil Correa, který prodloužil za sebe do míst, kde se pohyboval Antoine Griezmann. Ten ustál souboj s Centellesem a hlavou zakončil do odkryté brány.

Efektní ranou se o dvacet minut později blýsknul Correa, bránu, kterou střežil Martínez, ale těsně přestřelil. O gól si říkala rovněž akce Griezmanna, který po chybě hostí postupoval z úhlu sám na bránu. Svou následnou střelou ovšem rozvlnil pouze boční síť.

A tak se z ničeho nic radovali "Rojiblancos”. Correa namazal Baptistãovi, který postupoval sám na Oblaka. Jeho pas na volného Suáreze pak sice zblokoval Giménez, jenže jen za cenu umístění míče nechytatelným způsobem za záda slovinského gólmana.

"Colchoneros” okamžitě zapnuli na plné obrátky a už ve třiačtyřicáté minutě znovu vedli. Po krásné akci mezi domácími hráči se míč dostal nalevo ke Carrascovi. Ten jej rychle poslal po zemi do vápna, kde si ho již našel dobře postavený Griezmann a neomylně z první zacílil do brány Martíneze.

Španělský brankář ve službách Almeríe se zaskvěl přibližně deset minut po pauze, kdy ve výborné šanci vychytal Llorenteho. V jednašedesáté minutě mu naopak po střele Carrasca pomohla jeho levá tyč. A do třetice měli hosté neuvěřitelné štěstí o minutu později, kdy stejnou tyčku orazítkoval z dobré pozice i Griezmann.

K vyrovnání se však Almería nepropracovala, v souboji s madridským Atlétikem tak padla 1:2.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele