8. kolo
08.10.2022 16:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Ángel Correa (© AFP)

Atlético porazilo Gironu 2:1

Favorizované Atlético Madrid nezaváhalo a doma porazilo katalánskou Gironu 2:1. Hvězdnou zápasu byl dvoubrankový Ángel Correa, zatímco jediný gól hostů obstaral Rodrigo Riquelme. Girona dokázala průběh zdramatizovat, ale na víc než korekci, se nezmohla.

Atlético má stejně jako další pohároví zástupci pořádně nabitý program a v sobotu odpoledne hostilo nevyzpytatelnou Gironu. Ta se naposledy předvedla v neúspěšné přestřelce s Realem Sociedad, ve které padlo devět branek (3:5).

Na Wanda Metropolitano to netrvalo dlouho a první gól byla brzy na světě. Už v 5. minutě si naběhl na malé vápno Ángel Correa a na zadní tyči zavíral gólem povedenou akci!

Tím se Atlético uklidnilo a nechalo Gironu tvořit. Hosté překvapivě častěji drželi balón na svých kopačkách, ale Oblak nemusel výrazněji zasahovat. Nebezpečný okamžik v podání Romeua zvládla obrana "Atletů" odvrátit a na druhé straně předvedl skvělý zákrok brankář Juan Carlos.

Atlético vedlo po prvním poločase 1:0 a do druhé půle vstoupilo totožně. Hned ve 48. minutě domácí přidali druhý gól a děkovat mohli obrovské hrubce brankáře Juana Carlose. Ten zpackal rozehrávku a balón poslal přesně na kopačku Ángela Correy - 2:0.

Stahovat dvoubrankové manko na Wanda Metropolitano je oříškem pro kterýkoliv celek, ale Girona se sympaticky nevzdávala a utkání ještě zdramatizovala. Kontaktní branka totiž přišla už v 66. minutě a to po krásné střele k tyči v podání Rodriga Riquelmeho.

Girona po kontaktní brance ožila a cítila šanci na vyrovnání. Čtvrthodinu před koncem pak zachránil domácí zákrokem Jan Oblak, když se skvěle natáhl k tyči. V 86. minutě zase napřáhl Aleix García a slovinský brankář byl znovu na místě. Sudí Martínez přidal do vínku ještě dlouhých sedm minut, ale ani během nich se Gironě nepodařilo vyrovnat.

Atlético splnilo roli favorita a vítězně se naladilo na zápas Ligy mistrů proti Bruggám. Na druhé straně Katalánci prohráli už páté utkání a v tabulce se po víkendu mohou ocitnout blízko sestupovým příčkám.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele