31. kolo
09.04.2022 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Athleticu (© AFP)

Po výhře nad Bayernem dělba bodů s Athleticem. Villarreal pokračuje v ligovém trápení

Athletic remizoval v utkání 31. kola španělské LaLigy ve Villarrealu 1:1. Hosté odcházeli do šaten s jednogólovým vedením po trefě Raúla Garcíi, zlepšený výkon Žluté ponorky ve druhém dějství korunoval svou trefou Alfonso Pedraza. Domácí tak po dvou ligových prohrách v řadě opět ztratili a pohárové příčky se jim pomalu, ale jistě vzdalují.

Villarreal se stal štikou letošní Ligy mistrů, ve španělské lize to však značně drhlo. Prohrál v ní poslední dva duely, oba navíc se soupeři z nejnižších pater tabulky a vždy bez vstřelené branky. Na druhou stranu doma neodešel bez bodu již osmkrát za sebou a tuhle sérii chtěl protáhnout i proti svému neoblíbenému sokovi posledních let. Athletic totiž skolil naposledy v září roku 2018.

O první střelu na branku se v deváté minutě postaral domácí Yéremi Pino, mířil ale pouze do náruče gólmana Unaie Simóna. Ve 20. minutě pálil z otočky z hranice vápna Moi Gómez, i na něj byl ale baskický brankář připraven. Žlutá ponorka diktovala tempo hry, ve 30. minutě se tomu ale vzepřel Dani Vivian, jehož hlavička ale postrádala razanci. Vzápětí podobně zakončoval Oscar de Marcos, Sergio Asenjo byl však i podruhé proti. Úspěch ovšem přinesla akce ze 45. minuty, na jejímž konci stál po uvolnění Ikera Muniaina Raúl García, který doklepl míč do odkryté brány.

Ve druhém poločase se snažili hráči ve žlutých dresech srovnat skóre, do výraznější šance se však dlouho nedokázali propracovat. To se změnilo v 60. minutě, kdy se po přihrávce patičkou Samuela Chukwuezeho dostal ke střele Pedraza, jenž dokázal střelou na zadní tyč dosáhnout na kýžený gól. Ten vlil svěřencům trenéra Unaie Emeryho krev do žil, jelikož se mnohem více dostali do hry a větrali obranu soupeře jedním útokem za druhým. Přesto se mohli radovat z gólu Baskové, Nico Williams ovšem v 80. minutě zblízka Asenja neprostřelil. Do konce zápasu se však ani jednomu týmu nepodařilo vstřelit rozhodující gól.

Série Villarrealu bez vítězství ve vzájemném duelu se tak po remíze natáhla již na sedm utkání. V příštím kole se 16. dubna představí na půdě Getafe. Athletic o den později přivítá Celtu Vigo.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele