28. kolo
21.03.2021 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Jan Oblak (© AFP)

Atlético udolalo Alavés a dál si drží čtyřbodový náskok

Pod tlakem bylo v neděli vpodvečer Atlético Madrid, ale svůj zápas s Deportivem Alavés zvládlo. O vítězství Los Colchoneros rozhodl jedinou brankou nejlepší střelec týmu Luis Suárez. Domácí se museli o výsledek obávat až do závěrečného hvizdu a měli štěstí, protože Joselu čtyři minuty před koncem neproměnil pokutový kop.

V případě neúspěchu Atletům hrozilo, že se Barcelona dotáhne už na rozdíl jediného bodu. Svěřenci Diega Simeoneho vstupovali do zápasu s Alavésem v roli jasného favorita, ovšem soupeř byl též odhodlaný získat potřebné body.

Nebyl to pro Atlético jednoduchý zápas, ale nesl se přesně v jeho duchu. Už ve 14. minutě domácí spílali sudímu Martínezovi, který neodpískal pokutový kop za zcela evidentní Méndezovu ruku. Těžko říci, čím svůj verdikt hlavní arbitr zdůvodnil. Na druhé straně se nebezpečně dostával do koncovky Joselu, ale stoper Stefan Savić ho dobře zablokoval. Těsně před koncem prvního poločasu se snažil o individuální prosazení Luis Suárez. Útočník domácích se prosmýkl mezi obránci a přízemní střelou těsně minul tyčku.

Atlético si muselo počkat na vedoucí trefu do druhého poločasu a v 54. minutě se dočkalo. Trippierův parádní centr tzv. "do kapsy" našel Suáreze a ten poslal Colchoneros do vedení. Domácí byli při chuti a zanedlouho měl obrovskou možnost na navýšení Llorente, jeho střelu Pacheco vytáhl na břevno.

Simeoneho svěřenci pak kontrolovali hru a snažili se dotáhnout těsný výsledek do zdárného konce. Nechybělo však moc a na světe mohla být další ztráta. Stefan Savić si ve vlastním vápně počínal dosti neohrabaně a po kontaktu s Riojou sudí nařídil pokutový kop. Čtyři minuty před koncem měl Alavés ideální možnost vyrovnat. Joselu ale situaci nezvládl, Oblak správně vystihl směr a stal se hrdinou utkání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,11 by bylo moc. Aktuálně 1,39. Co zase ta bukwa zkouší????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele