27. kolo
07.03.2020 13:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Eibar doma padl s lepší Mallorcou

Mallorca překvapivě uspěla v Eibaru a i přes nervózní závěr si bere všechny tři body. Ty jí zařídily trefy Daniela Rodrígueze z první půle a především mladíčka Kuba z poločasu druhého. Snížení Bigase už znamenalo pramálo.

Sotva se diváci v Eibaru usadili na svá místa, už je z nich zvedl Chuco Hernández. Jeho rána ve třetí minutě vypadala velmi slibně, navíc z blízkosti. Jenže brilantním zákrokem zasáhl brankář Dmitrović a Eibar držel svými výkony nad vodou po většinu utkání. Šanci na zajímavou ránu si vytvořil také Charles, ale ani jeho pokus neskončil mezi třemi tyčemi Mallorky. Eibar měl zpočátku utkání taky dost smůly.

Jako když se v 11. minutě postavil k zahrávání volného přímého kopu Cote a jeho rána směřovala do sítě. Nakonec však díky opačné rotaci skončila jen na břevně! Eibar každopádně v prvním poločase svíral svého soupeře kolem jeho vápna a nedovoloval mu mnoho šancí. O to větší překvapení se urodilo v jeho závěru. Psala se 42. minuta a možná se domácí už viděli v šatně, jak připravují taktiku na druhou půli. Vtom se ale postavil k exekuci volného kopu Dani Rodríguez a krásnou ranou propálil vše před sebou!

Druhá polovina utkání měla ve znamení zvýšenou aktivitu ze strany Mallorky, která pochopila, že pasivní bránění jedné branky jí úspěch nepřinese. Velké problémy domácí obraně dělal zejména maximálně šikovný mladíček Takefusa Kubo, který v Mallorce naplno využívá menší tlak i větší herní praxi než v mateřském klubu. Jeho další akce ale skončila mimo třemi tyčemi.

Po skvělé kombinaci a přízemním centru z levé strany se dostal do velké šance Cucho Hernández, ale jeho zakončení z první mu sjelo z kopačky. Hosty to každopádně moc mrzet nemuselo, neboť v 78. minutě si Pozo navedl míč na vápno, kde jej převzal Kubo. Jeho tvrdou ránu z otočky nemohl brankář Dmitrović mít ani náhodou.

Domácím se ke konci utkání povedlo alespoň snížit, když se po centru Orellany dostal k míči Pedro Bigas a tvrdou hlavičkou překonal svého soupeře. Víc ale Eibar nezvládl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele